Zdravstvo
APOTEKA » lekovi (OTC), dijetetski suplementi, medicinska sredstva, prirodni preparati i dodaci ishrani » PAMĆENJE I KONCENTRACIJA » BRAHMI (GOTU KOLA)

PAMĆENJE I KONCENTRACIJA

Lekovi i preparati za bolje pamćenje, veću koncentarciju, budnost i inteligenciju. Preporučuju se poslovnim ljudima i studentima i svima kojima je važna bistrina i jasnoća uma, kao i efikasnost u stresnim situacijama.


BRAHMI (GOTU KOLA)
klikni za veći sliku

BRAHMI (GOTU KOLA)

Biljni preparat za bolju koncentraciju i pamćenje

cena: 1.020,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 10 ml
Poreklo: Indija
Plaćanje: Pouzećem
Isporuka: 1-2 dana
Dostavu plaća: Kupac

BRAHMI (GOTU KOLA) je najbolja biljka za podmlađivanje moždih stanica i živčanih sistema. Brahmi je omiljen među studentima i poslovnim ljudima jer skraćuje vrieme potrebno za učenje, povećava akademsku efikasnost i mentalnu sposobnost. Zbog visokih vrednosti svojih sastojaka Brahmi ima sljedeće delovanje: revitalizuje živce i moždane stanice, poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu i osigurava bolji metabolizam i performanse mozga, uklanja blokade u živčanom sistemu, protiv nervnih poremećaja, ima anti-stresno i anti-anksiozno djelovanje, pomaže u poboljšavanju artikulacije te u ispravljanju poremećaja govora, korristi se i kao sredstvo za čišćenje krvi, diuretik, poboljšava varenje, kod uklanjanja loših navika i svih oblika zavisnosti...

Poboljšava pamćenje i koncentraciju, pažnju i inteligenciju, doprinosi bržem i kvalitetnijem razumevanju novih stvari.

Brahmi - (Bacopa monnieri) je biljka koja je tokom hiljadugodišnjeg testiranja dokazala da uvećava potencijal pamćenja, mentalnu oštrinu i da smiruje agresivno raspoloženje. Ima umirujući efekt na mozak i stoga se koristi u tretmanu depresije.
Brami je najbolja biljka za podmlađivanje moždanih ćelija i nervnog sistema. Ovo nagoveštavaju svojim izgledom listovi ove biljke koji veoma podsjećajući na mozak čoveka. Radi se o vrsti puzavice koja je vekovima poznata u tradicionalnoj medicini kao uspešno sredstvo za stimulisanje mozga i podmlađivanje organizma. Sadrži triterpenoidne supstance - aziatikozide koji su uključeni u prenos nervnih impulsa u kori mozga.
Povećava snagu uma, poboljšava sve mentalne aspekte, uključujući shvatanje, pamćenje i sećanje. Omiljen je među studentima i poslovnim ljudima kao tonik koji skraćuje vreme potrebno za učenje, povećava akademsku efikasnost i mentalnu sposobnost. Pomaže normalno funkcionisanje uma, intelekta, svesti i duha. Često se koristi i za pre-venciju od stresa i anksioznosti jer povećava sposobnost za efikasno rešavanje problema. Pošto smanjuje efekte stresa, nervoze i anksioznosti, izuzetno je koristan osobama koje studiraju ili rade na poslovima gde je važna bistrina i jasnoća uma, kao i efikasnost u stresnim situacijama. Sanskrtsko ime Brahmi, izvedeno je od imena za Svevišnjeg Boga (Brahman-a), u smislu sveopšte, kosmičke, sveznajuće svesti te asocira na 100% korištenja potencijala mozga. Brami deluje stimulativno, tako što ubrzava protok krvi, poboljšava snadbevanje tkiva i organa kiseonikom. Najveći deo objavljenih radova saglasan je da deluje tako što izaziva porast šećera u krvi, a poznato je da celi niz problema (umor, glavobolja, loše raspoloženje) nastaju kao posledica hipoglikemije. Takođe je odličan izvor vitamina B-kompleksa koji učestvuju u mehanizmu konverzije hrane u energiju. Jogiji na Himalajima ga rado koriste za vreme meditacije jer donosi energiju u krunsku čakru, pomaže balansiranju leve i desne hemisfere mozga. Snažno podstiče rast svih pozitivnih ljudskih osobina.

Zbog visokih vrednosti svojih sastojaka, Brami ima sledeće delovanje:

Povećava intelektualne i sposobnosti učenja, memoriju i mentalnu snagu
Revitalizuje nerve i moždane ćelije, poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu i osigurava bolji metabolizam i performanse mozga, uklanja blokade u nervnom sistemu
Pomaže transformaciji seksualnih fluida u veliku mentalnu moć
Farmaceutske firme na zapadu ga preporučuju protiv nervnih poremećaja, depresije, groznice, reumatizma te za snižavanje povišenog krvnog pritiska
Jača imunološki sistem
Pročišćava bubrege i ima smirujuće delovanje na jetru
Ima anti-anksiozno delovanje. Efikasan je protiv mentalnog i emotivnog stresa, deluje psiho-stimulativno i ima opuštajući efekt pa se koristi kao prirodni sedativ
• Pomaže u poboljšavanju artikulacije i u ispravljanju govora
• Tonik za opšte jačanje organizma i povećanje prirodnog tonusa mišića
• Spada u najjače antioksidante, predstavlja odličnu preventivu protiv tumora
Podstiče zaceljivanje rana i smanjuje veličinu ožiljaka koji se formira nakon zarastanja, ublažuje bol, grčeve nervnog porekla i oticanje
Sredstvo za čišćenje krvi, diuretik, poboljšava varenje, koristan je kod polnih bolesti• Poboljšava cirkulaciju u celom telu pa rešava problem „teških" nogu, edema, proširenih varikoznih vena
•.Efikasan kod bolesti kože, poput psorijaze i neurodermitisa, ekcema, sifilisa,
• Deluje protiv kongestije i problema sa sinusima, kod upale nosne sluznice i tonzilitisa
• Koristi se kod bolesti demencija (staračka senilnost) i Alzheimerove bolesti
Pomaže u terapiji epilepsije, hipohondrije, lupusa eritematozusa, bolesti jetre (ciroza i hepatitis), atrofije i grčenja mišića, protiv čira na želucu, dobar je za isceljivanje lezija oka te za pojačanje rasta kose
• Od velike je pomoći kod uklanjanja loših navika i svih oblika zavisnosti (alkoholizam, narkomanija, zavisnost o šećeru, preterana seksualna želja)
• Pomaže protiv umora naročito kada se kombinuje sa Ašvagandom

Svi ajurvedski biljni preparati imaju blag učinak na naše telo, tako da Brami mogu uzimati svi bez obzira na starost.
Naučno istraživanje na zapadu provedeno pre više od 30 godina na mentalno retardiranoj deci je pokazalo da su deca koja su uzimala Brami dvanaest nedelja, bila pažljivija i koncentrisanija.
Klinički je dokazano da pomaže ljudima sa ADD/ADHD (deficit pažnje i hiperaktivnost kod dece) i gubitkom pamćenja.
Ne izaziva zavisnost.

Osobama starijim od šezdeset godina se preporučuje korištenje Bramija bar jedanput u toku godine u trajanju od 3 meseca.

Kontraindikacije:

Ne preporučuje se trudnicama. Vrlo velike doze mogu prouzrokovati glavobolje. Potpuno je netoksičan, ali kod povećanih doza može izazvati budno stanje koje je slično jakom kofeinskom delovanju iako ne sadrži kofein, guaranin ili druge štetne materije.

Doziranje:

2-6 kapi na dan. Možete uzeti jednu kap Brami ulja sa medom u nekom čaju pre meditacije. Brahmi je odličan tonik za nerve. Ulje se može koristiti i topikalno za hronična oboljenja kože. Masaža temena će stimulisati stimulisati rad mozga, revitalizovati kožu temena, sprečiti perut, opadanje i cepanje krajeva kose.
Kako je u pitanju biljni preparat prirodnog porekla on ima blago ali sveobuhvatno delovanje koje ne samo da otklanja trenutne probleme već dovodi i do trajnije promene i poboljšanja opšteg stanja organizma. Stoga ga je potrebno uzimati duži period vremena, najmanje 3-4 meseca. Nisu zabeleženi štetni sporedni efekti pri upotrebi. Već hiljadama godina blagotvoran je kako za stare, tako i za mlade.
Zajedno Brahmi i Ashwagandha (Revitalum formula) je sveobuhvatan ayurvedski tonik (rasajana) koja jača i balansira telesne organe i sisteme za borbu protiv mentalnog, emotivnog i fizičkog stresa.

NAPOMENA: Brami ulje nije lek niti zamena za lekove.

Za sve zdravstvene probleme konsultujte svog lekara!

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraKreme i Melemi