Zdravstvo
APOTEKA » peptidi-bioregulatori » svi proizvodi » NORMOFTAL- peptid za oči

svi proizvodi

Funkcionalni peptidi i proteini su danas veoma važna kategorija kako u terpaiji tako i u preventivi mnogih oboljenja. Bioaktivni peptidi mogu pomoći u smanjenju epidemije hroničnih bolesti koje su danas veoma rasprostranjene u svetu. Peptidni bioregulatori imaju moć vraćanja funkcije organa i sistema u organizmu kao i produženje aktivnog i zdravog života. Peptidni bioregulatori su preparati koji sadrže aminokiseline identične humanim strukturama ćelija ciljnog organa, bez dodatka hemijskih ili biljnih aktivnih supstanci. Pojedinačni peptidni kompleks je tkivno specifičan sadrži bi-tri ili tetra aminokiseline koje se per-oralnim unosom fiziološki resorbuju do ciljnog organa. Ugrađivanjem u DNK lanac na ćelijskom nivou omogućava se fiziološka replikacija DNK i ćelija ima očuvanu fiziološku funkciju što je preduslov za prevenciju oboljenja. Peptidni bioregulatori nemaju neželjenih efekata, ni interakcija sa lekovima, jedina kontraindikacija je intolerancija na laktozu pa se ne preporučije primena tokom trudnoće i dojenja. Peptidi za razliku od proteina ne podležu denaturaciji, odnosno ireverzibilnoj promeni prirodne konfiguracije pod dejstvom ekstremnih uticaja na ćeliju. Peptidi revitalizuju, podmlađuju ćeliju, imaju protektivni efekat, povećavaju otpornost ćelije prema hipoksiji (smanjena koncetracija kiseonika), ubrzavaju metaboličke procese i korišćenje nutritivnih metabolita koji su neophodni za ćelijsku homeostazu.


NORMOFTAL- peptid za oči
klikni za veći sliku

NORMOFTAL- peptid za oči

Peptidni biaološko aktivni dodatak ishrani za regeneraciju oka

cena: 2.800,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 60 kapsula
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1-2
Dostavu plaća: kupac

Normoftal je biološki aktivan dodatak ishrani(BAD), dopunski izvor peptida, za regeneraciju strukture oka. Sadrži prirodni kompleks sastavljen od aminokiselina koje su fiziološki prisutne u strukturi oka. Normoftal je namenjen osobama odrasle životne dobi.

Normoftal kapsule regenerišu strukturu oka, savetuju se osobama sa glaukomom, dijabetičarima i kod obolenja makule starije dobi.

Posebno se, preventivno, preporučuju osobama koje su izložene elektromagnetnom i UV zračenju (kompjuter, solarijumi) u dozi od dve kapsule uz jelo tokom mesec dana.

Sastav Normoftal:

aktivni sastojci: peptidni kompleks AKS-G(lizin, glutaminska kiselina)100μg.

pomoćne supstance:mikrokristalna celuloza(E460), saharoza, laktoza, skrobpolisorbat 80 (E433)

Doziranje i način primene Normoftal-a:

Terapeutska doza 2×2 dnevno uz obrok, do prestanka simptoma.

Preventiva

2×1 uz obrok, najmanje 2-3 meseca.

Ne savetuje se primena kod osoba osetljivih na neki od sastojaka, deci i za vreme trudnoće i dojenja.

Neželjena dejstava:


Nema kontraindikacije i može se upotrebljavati sa bilo kojom terapijom

Način čuvanja:

na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.

Rok trajanja:

5 godina od datuma proizvodnje.

Program peptidne bioregulacije, globalno posmatrano, može se smatrati se po mehanizmu dejstva per -oralnim ekvivalentom terapije matičnim ćelijama,ali zbog komfora primene i dostupnosti namenjen širokoj populaciji.Autor projekta akademik V.H.Havinson, predsednik Evropske asocijacije za gerontologiju i gerijatriju, a peptidna bioregulacija je kandidovana za Nobelovu nsagradu za medicinu i biologiju 2011g zbog inovativnog,efikasnog i bezbednog, fiziološkog efekta.

 

Kreme i Melemi