Zdravstvo
APOTEKA » peptidi-bioregulatori » svi proizvodi » PANKRAGEN-peptid za pankreas

svi proizvodi

Funkcionalni peptidi i proteini su danas veoma važna kategorija kako u terpaiji tako i u preventivi mnogih oboljenja. Bioaktivni peptidi mogu pomoći u smanjenju epidemije hroničnih bolesti koje su danas veoma rasprostranjene u svetu. Peptidni bioregulatori imaju moć vraćanja funkcije organa i sistema u organizmu kao i produženje aktivnog i zdravog života. Peptidni bioregulatori su preparati koji sadrže aminokiseline identične humanim strukturama ćelija ciljnog organa, bez dodatka hemijskih ili biljnih aktivnih supstanci. Pojedinačni peptidni kompleks je tkivno specifičan sadrži bi-tri ili tetra aminokiseline koje se per-oralnim unosom fiziološki resorbuju do ciljnog organa. Ugrađivanjem u DNK lanac na ćelijskom nivou omogućava se fiziološka replikacija DNK i ćelija ima očuvanu fiziološku funkciju što je preduslov za prevenciju oboljenja. Peptidni bioregulatori nemaju neželjenih efekata, ni interakcija sa lekovima, jedina kontraindikacija je intolerancija na laktozu pa se ne preporučije primena tokom trudnoće i dojenja. Peptidi za razliku od proteina ne podležu denaturaciji, odnosno ireverzibilnoj promeni prirodne konfiguracije pod dejstvom ekstremnih uticaja na ćeliju. Peptidi revitalizuju, podmlađuju ćeliju, imaju protektivni efekat, povećavaju otpornost ćelije prema hipoksiji (smanjena koncetracija kiseonika), ubrzavaju metaboličke procese i korišćenje nutritivnih metabolita koji su neophodni za ćelijsku homeostazu.


PANKRAGEN-peptid za pankreas
klikni za veći sliku

PANKRAGEN-peptid za pankreas

Peptidni biaološko aktivni dodatak ishrani koji regeneriše funkciju pankreasa

cena: 3.900,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 60 kapsula
Poreklo: Rusija
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: 1-2
Dostavu plaća: kupac

Pankragen je biološki aktivan dodatak ishrani (BAD), dopunski izvor peptida,  koji regeneriše pankreas i doprinosi boljoj regulaciji nivoa šećera i masnoća u krvi. Pankragen kapsule sadrže peptidni kompleks sastavljen od aminokiselina koje su fiziološki prisutne u gradji pankreasasu.

Pankragen kapsule se preporučuju kod osoba sa šećernom bolesti tip 2, posebno kod gojaznih osoba koje imaju metabolički sindrom (povišen šećer i krvni pritisak, gojaznost i povišene masnoće), jer regenerišu funkciju pankreasa. Nakon dva ciklusa primene (dva meseca), uz dijetu, normalizuju masnoće i snižavaju nivo šečera u krvi, pa i smanjuju potrebu za lekovima.
Pankragen se preporučuje osobama koji preteruju u upotrebi alkohola i u masnoj ishrani i imaju hronični pankreatitis i predispoziciju za šećernu bolest u istoj dozi, sa pauzom od dva meseca ponoviti primenu.

Sastav Pankragena:

aktivni sastojci: peptidni kompleks AKS-P(lizin, asparginska kiselina, glutaminska kiselina, triptofogan)100μg.

pomoćne supstance: mikrokristalna celuloza(E460), saharoza, laktoza, skrobpolisorbat 80 (E433)

Doziranje i način primene Pankragena:

2x1 ili 2x2 kapsule uz obrok tokom mesec dana, ponoviti za 3 - 6 meseci.

Ne savetuje se primena kod osoba osetljivih na neki od sastojaka, deci i za vreme trudnoće i dojenja.
Neželjena dejstava:

Nema neželjenih efekata ni neželjenih interakcija sa standardnom kardiološkom terapijom.

Način čuvanja:

na sobnoj temperaturi, zaštićeno od svetlosti.

Rok trajanja:

5 godina od datuma proizvodnje.

Program peptidne bioregulacije, globalno posmatrano, može se smatrati se po mehanizmu dejstva per -oralnim ekvivalentom terapije matičnim ćelijama,ali zbog komfora primene i dostupnosti namenjen širokoj populaciji. Autor projekta akademik V.H.Havinson, predsednik Evropske asocijacije za gerontologiju i gerijatriju, a peptidna bioregulacija je kandidovana za Nobelovu nsagradu za medicinu i biologiju 2011g zbog inovativnog, efikasnog i bezbednog, fiziološkog efekta.

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraKreme i Melemi