Zdravstvo
APOTEKA » lekovi (OTC), dijetetski suplementi, medicinska sredstva, prirodni preparati i dodaci ishrani » UROGENITALNE INFEKCIJE » UROBiotic LactoFlor

UROGENITALNE INFEKCIJE

Lekovi i preparati za trajno uklanjanje bakterija iz organizma: Hlamidija (Chlamydia trachomatis), Ešerihija koli (Escherichia coli), Mikoplazma (Mycoplasma hominis), Helicobacter Pylori, Streptokoka B (B-Streptococus),Stafilokoka (Staphilococus saprophyticus), Proteus mirabilis, Ureaplasma urealyticum ...

Vagitorije namenjene ženama za lečenje bakterijskih, gljivičnih i parazitskih infekcija vaginalnog trakta. Biljni preparati za kandidijazu(Candida albicans), unutrašnje kondilome, pojačan vaginalni sekret, upalu jajnika i jajovoda.


UROBiotic LactoFlor
klikni za veći sliku

UROBiotic LactoFlor

Preparat za eliminaciju ešerihije koli i zdrav urinarni trakt

cena: 1.200,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 30 kesica
Poreklo: Bugarska
Plaćanje: pouzećem
Isporuka: na lageru
Dostavu plaća: kupac

UROBiotic dodatak ishrani sa jedinstvenom kombinacijom kultura mikroorganizama, D-manoze i ekstrakta ploda brusnice sprečava razvoj bakterije Escherichia coli.

U slučajevima kada je zapremina urina nedovoljana - dehidracija ili kad je mokraćna bešika pritisnuta i zgnječena, urin će se predugo zadržavati i dati šansu „lošim" bakterijama da se razviju. Na taj način može doći do iritacije i inflamacije.

Bakterija koja najčešće dovodi do zapaljenja mokraćne bešike i urinarnog trakta je Escherichia coli. Ova bakterija ima prstolike produžetke, fimbrije, na svojoj površini kojima se ona vezuje za površinu zida urinarnog trakta kod čoveka i na taj način započinje infekcija.

Urobiotic sastav:

Ekstrakt brusnice - 40% PAC (Vaccinium macrocarpon) - u koncentraciji koja garantuje pouzdan uticaj na E.coli. On uspešno eliminiše uzroke cistitisa i drugih infekcija urinarnog trakta.

D-manoza ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje i čišćenje urinarnog trakta i sprečava invaziju uropatogena (E. Coli).

Probiotska mešavina - četiri pažljivo odabrana soja (Lactobacillus rhamnosus-LLR-L1, Lactobacillus lactis-LLL-14, Lactobacillus acidophilus-LLA-01 i Lactobacillus thermophiles-LST-229) su efikasni antagonisti E. coli i Candida albicans i imaju pozitivan uticaj na imunološki sistem.

Brzo i lako oslobađa od tegoba
Odlično se podnosi
Jednostavno se primenjuje
Ne razvija rezistenciju
Nema neželjenih efekata

 

Brusnica ili američka brusnica (Vaccinium macrocarpon, L) je samonikla biljka čiji je plod sličan borovnici. Brusnicu su od davnina koristili satrosedeoci Amerike kao lek i preventivu za mnoga stanja, između ostalog i za upalu mokraćnih puteva. Plod je bogat različitim zaštitnim materijama kao što su vitamini, minerali i polifenoli koji imaju snažno antioksidativno delovanje. Ekstrakt brusnice - 40% PAC (Vaccinium macrocarpon) - garantuje pouzdan uticaj na Ešerihiju coli. On uspešno eliminiše uzroke cistitisa i drugih infekcija urinarnog trakta tako što sprečava prijanjanje štetnih bakterija (E. Coli) za zidove urinarnog trakta. Na ovaj način „štetne" bakterije nemaju mogućnost da se nasele i izazovu urinarnu infekciju.

D-manoza je monosaharid koji se u prirodi u maloj količini nalazi u slobodnom stanju (jabuka, pomorandža, breskva). U organizmu se D-manoza formira iz glukoze, ali se može resorbovati iz digestivnog trakta. Manoza se veoma malo resorbuje iz digestivnog trakta (10 puta slabije od glukoze), njen metabolizam i apsorpcija nisu zavisni od insulina i najvećim delom se eliminiše urinom. Manoza je važan šećer u procesu formiranja glikolipida i glikoproteina u organizmu. Na površini pojedinih vrsta ćelija (makrofage, dendriti) postoje manozni receptori čija je funkcija da prepoznaju kompleksne ugljene hidrate u okviru glikoproteinskih struktura drugih ćelija i biološki aktivnih molekula. Na ovaj način se objašnjava uloga manoznih receptora u prepoznavanju i vezivanju za glikoproteinske strukture bogate manozom u nekim patogenim mikroorganizmima, čime započinje proces neutralizacije patogena. Na površini visoko-adherentnih slojeva E. Coli su identifikovani manoza-specifične lektinske strukture. Smatra se da je proces adeherencije na mukozni zid važan korak u započinjanju urinarne infekcije i da prisustvo manoze u urinu (nakon oralnog unošenja) može sprečiti adherenciju patogenih mikroorganizama.

D-manoza ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje i čišćenje urinarnog trakta i sprečava invaziju uropatogena. Kad urin postane zasićen molekulima d-manoze bakterije se lakše i brže vezuju za molekule d-manoze nego za zid urinarnog trakta. D-manoza se vezuje (zakači) za fimbrije (male produžetke) bakterija koje su dovele do zapaljenja (90% E. coli). Ovako d-manoza onesposobljava bakterije da se zakače za zid urinarnog trakta i omogućava da lako i brzo bakterije budu eliminisane u spoljnu sredinu urinom.

Pozitivni efekti probiotskih bakterija obuhvataju inhibiciju rasta patogenih bakterija povećanjem pH sredine, prroizvodnju vitamina, imunomodulatorno delovanje, sniženje nivoa holesterola u krvi, regulisanje bakterijske mikroflore pri i nakon terapije antibioticima. U ovu grupu mikroorganizama najčešće spadaju bakterije mlečno-kiselinskog vrenja, za koje je karakteristično da kao završni proizvod fermentacije šećera proizvode mlečnu kiselinu. Ove bakterije se normalno nalaze u bakterijskoj intestinalnoj flori, gde regulišu kiselo-baznu ravnotežu koja je neophodna za optimalno funkcionisanje intestinalnih enzima.

Probiotska mešavina - četiri pažljivo odabrana soja (Lactobacillus rhamnosus-LLR-L1, Lactobacillus lactis-LLL-14, Lactobacillus acidophilus-LLA-01 i Lactobacillus thermophiles-LST-229) su efikasni antagonisti E. coli i Candida albicans i imaju pozitivan uticaj na imunološki sistem.

Urobiotic način upotrebe o doziranje:

Odrasli i deca iznad 12 godina prva 4 dana 1 kesica 4 puta dnevno. Od petog do desetog dana uzimati 1 kesicu 2 puta dnevno. Nakon toga se može nastaviti sa uzimanjem 1 kesice dnevno do kraja meseca.

Sadržaj kesice rastvoriti u 100-200 ml vode ili soka i popiti.

ALERGEN INFO Sadrži mlečne proteine i laktozu.

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraKreme i Melemi