Zdravstvo

lečenje bolesti


Operacija jedino trajno rešenje kod uvećanih hemoroida


Hemoroidi su sasvim prirodne i normalne strukture oko anusa koje imaju zadatak da omoguće kontinenciju, dok su uvećani hemoroidi – problem koji zahteva lečenje. Uvećani hemorodi se pojavljuju poput proširenih vena na na nogama, u obliku čvorova koji su bolni i povremeno krvare. Mogu biti unutrašnji koji su na dva centimetra od analnog otvora i spoljašnji koji se vide. Iako se najčešće primenjuje konzervativno lečenje uvećanih hemoroida, nekada je
operacija hemoroida jedino pravo rešenje. Mnogi pacijenti su zbog informacija o dugom i bolnom oporavku od klasične operacije hemoroida izbegavali da se podvrgnu ovoj intervenciji. Izbegavanje je u brojnim slučajevima dovelo do pojave još neprijatnijih komplikacija i veće intervencije. Danas moderna laserska operacija hemoroida omogućava da pacijent u reši ovaj dravstveni problem gotovo neosetno, bez bolova i dugog perioda oporavka.

Kada je operacija hemoroida neophodna?

Kada su uvećani unutrašnji hemoroidi retko se javlja bol i drugi simptomi sem krvarenja. Spoljašnji hemoroidi daju izražene simptome u vidu bola, peckanja, svraba, krvarenja i ispadanja hemoroida. Kod unutrašnjih hemoroida može da dođe i do vrlo nezgodnih komplikacija u vidu uklještenja ili rupture hemoroida, dok su spoljašnji hemoridi skloni trombozi i pucanju. Kako se hemoroidi nalaze na mestima grane hemoroidalnih arterija, krvarenje može da bude vrlo obilno i da izazove anemiju.

Operacija hemoroida se obavezno sprovodi kod nastanka komplikacija unutrašnih i spoljašnjih hemoroida, a primenjuje se i kada postoji mogućnost za nastanak komplikacija. Primenjuje se i u situacijama kada konzervativno lečenje nije dovoljno efikasno. Operacija se izvodi i kada su hemoroidi ispali i pacijent ih ne može sam vratiti, kao i kod dugotrajnog krvarenja iz hemoroida.

Nova laserska operacija hemoroida

Operacija hemoroida može da se izvodi klasičnom metodom koja je sada već prilično napuštena, zatim Ligasure aparatom, THD metodom i laserom. U odnosu na pomenute metode laserska operacija hemoroida ima brojne prednosti. Laserska operacija hemoroida (hemoroidoplastika) se izvodi sklerozacijom uvećanih vena hemoroida (slepljivanjem) i predstavlja trajno rešenje problema. Krv se više ne nagomilava u predelu hemoroida i oni se vraćaju u svoju normalnu veličinu. Laserska operacija hemoroida VascuLife System aparatom je pogodna za pacijente u svim stadijumima bolesti hemoroida beskrvno i potpuno bezbolno. Moderna tehnologija omogućava prevazilaženje inače prisutnih rizika od komplikacija kao što su suženje analnog kanala i oštećenje sluzokože. Laserska operacija hemoroida traje dvadesetak minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji koja je vrlo pogodna i za starije pacijente. Pacijent isti dan nakon laserske operacije napušta hirurgiju.

Operacija laserom ne podrazumeva pravljenje reza što znači da je oporavak nakon ove operacije vrlo kratak i komforan za pacijenta. Pacijenti se sutradan u potpunosti vraćaju svojim aktivnostima, bez bola i drugih neprijatnih tegoba. Potpuni efekat laserske operacije hemoroida se vidi nakon tri nedelje. Nakon operacije pacijent treba da povede računa o dovoljnom unosu vode i vlakana kroz hranu.

Pravi izbor klinike

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu sa kompanijom Alma Lasers iz Izraela, koja je proizvođač renomiranih medicinskih lasera, Hirurgija Dr Đoković prva u Srbiji omogućava najsavremenije izvođenje laserskih operacija hemoroida. Hirurgija se nalazi u Beogradu, u mirnom delu Vračara i poseduje najsavremeniju opremu koja se upotrebljava u najvećim svetskim medicinskim centrima. Pored operacija uvećanih hemoroida svim metodama, izvode se i operacije analne fisure, perianalne fistule i perianalne tromboze. Dugogodišnje iskustvo u abdominalnoj hirurgiji i na stotine zadovoljnih pacijeneta više su nego dobra preporuka da posetite Centar za hemoroide pri Hirurgiji Dr Đoković. Ljubazno medicinsko osoblje i prijatan ambijent hirurgije omogućavaju da pripreme i operacija proteknu bez stresa.

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi