Zdravstvo

Vesti :: Bebu ubila loša odluka doktora!

porođajRoditelji tvrde da lekari nisu hteli da obave porođaj za vikend jer je carski rez bio zakazan za ponedeljak ujutru, zbog čega je jedna beba umrla, a druga rođena u teškom stanju

BEOGRAD - Tragedija u GAK „Narodni front“.
Majka blizanaca ostala je prekjuče ujutru bez bebe na porođaju u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ dok su se lekari borili za život drugog novorođenčeta, koje je sad dobro. Beba je u Institutu za neonatologiju, a majci nije ugrožen život.

Stravično

Roditelji tvrde da lekari nisu hteli da obave porođaj tokom vikenda jer je za ponedeljak ujutru bio zakazan carski rez. Zbog toga su se žalili Zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja, a najavili su i prijavu policiju.

Dušan Stanojević, direktor GAK „Narodni Front“, potvrdio je juče da je Zdravstvena inspekcija došla u ovu ustanovu kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kad je jedna beba umrla, a druga rođena u teškom stanju.
- Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava. Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da urade carski rez tokom vikenda - naglasio je Stanojević.

Zatečeni

Ko je napravio propust, kako kaže, znaće više onda kad detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni tokom vikenda.
- Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kad je žena primljena na kliniku, bile dobro - naglasio je Stanojević.

Žena je zadržana na klinici, za ponedeljak je zakazan carski rez, ali se, kako je istakao, nešto desilo tokom vikenda, što dežurni lekari nisu prepoznali.
- Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kad je u ponedeljak urađen carski rez, jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše - rekao je direktor „Narodnog fronta“.

Vest na Tviteru

On je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama. Vest o ovoj nesreći objavila je na svom Tviter nalogu Vesna Damjanić, novinarka Radio-televizije Srbije.
- Doktorka nije htela uveče da porodi blizance jer je za jutru bio zakazan carski rez. Jedan plod se ugušio, a za drugi se lekari bore da preživi - navela je ona.

Izvor: KURIR 3107.2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi