Zdravstvo

Vesti :: Bolesnici ostavljeni da umru!

Bolesnici ostavljeni da umru!Zdravlje pacijenata u KBC Bežanijska kosa ozbiljno ugroženo jer su u kvaru magnetne rezonance, skener i ostali dijagnostički aparati

Zdravlje pacijenata u KBC Bežanijska kosa koji dolaze na lečenje iz cele Srbije ozbiljno je ugroženo jer su u toj zdravstvenoj ustanovi pokvareni skoro svi dijagnostički aparati, saznaje Kurir! Osim što dve magnetne rezonance ne rade već duže vreme, juče se pokvario i skener, pa bolesnike kojima je život ugrožen šalju na pregled u druge bolnice.

- Nedavno se pokvarila i nova magnetna rezonanca. Od juče ne radi ni skener. Bolesnike kojima je život ugrožen moraju da šalju u druge bolnice, a onda tamo čekaju da bi ih pregledali - kaže izvor Kurira, upoznat sa situacijom u KBC.

On dodaje da ni drugi dijagnostički aparati na različitim odeljenjima ne rade, što otežava postavljanje dijagnoze pacijentima.

- Najgora situacija je na odeljenju gastroenterologije jer nijedan od pet gastroskopa ne radi. Pošto ne može da im se pregleda želudac, pacijentima je nemoguće postaviti dijagnozu i utvrditi da li im je neophodna hitna operacija - kaže naš sagovornik i dodaje da je i na kardiologiji ista situacija.

Dr Dragan Cvetić, šef anesteziološkog odeljenja i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, napominje da je situacija u ovoj bolnici alarmantna.

- Pre dva dana pacijentkinja je krvarila, a pošto smo bili nemoćni jer gastroskop ne radi, morali smo da je prevezemo u Urgentni centar i da je potom vratimo- kaže Cvetić.

Kovčin: Popravićemo!

Saznanje Kurira potvrdio je i direktor KBC Bežanijska kosa dr Vladimir Kovčin, koji tvrdi da su kvarovi nastali nedavno i da je „proces popravke aparata u toku“.

- Imam vrhunskog inženjera, koji mi je konsultant i koji ne dozvoljava serviserima da me zavitlavaju. Životi nisu ugroženi jer sve hitne slučajeve šaljemo na pregled u zemunsku bolnicu - kaže Kovčin i dodaje da su liste čekanja u toj bolnici najkraće.

Izvor:KURIR 28.07.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi