Zdravstvo

Vesti :: BOLNICA SMRTI U MAJDANPEKU

bolnicaBranislav Stević (54) umro pošto su u Opštoj bolnici u Majdanpeku odbili da ga prime, jer nisu imali anesteziologa

BEOGRAD - Skandal!
Lovac Branislav Stević (54) iz sela Miroč kod Majdanpeka druga je žrtva teškog stanja u Opštoj bolnici „Majdanpek" za manje od mesec dana!

Stevića, koji je imao prostrelnu ranu na stomaku i povrede ruke i glave, Opšta bolnica u Majdanpeku odbila je da primi zbog nedostatka anesteziologa i uputila ga u 20 kilometara dalju bolnicu u Boru. Nesrećni čovek je tokom dva sata šetanja od jednog do drugog zdravstvenog centra podlegao povredama.

Dr Milutin Milošević, hirurg koji je pre pet godina otpušten iz Opšte bolnice u Majdanpeku, kaže da ovaj problem nije od juče i da je na sve ukazivao pre pet godina, dok je radio u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zato je, kaže, i dobio otkaz.

- Od mesta na kojem je Stević ranjen do Zdravstvenog centra u Boru ima oko 70 kilometara, a do bolnice u Majdanpeku 20 kilometara manje. Da je sve bilo u redu, pacijent bi bio na operacionom stolu u Majdanpeku sat ranije i verovatno bi bio živ - objašnjava dr Milošević i dodaje da tog dana po rasporedu uopšte nije bio planiran anesteziolog, iako hirurško odeljenje mora da bude spremno 24 sata.

Podsetimo, Branislava Stevića je u nedelju oko 17 sati iz nehata ustrelio Stevan Mihajlović (63), pucajući iz sačmarice na divljač. Stević je preminuo dva sata kasnije u Zdravstvenom centru „Bor".

- Stevića su lovci najpre vukli po smetovima do Zdravstvene stanice u Donjem Milanovcu. Odatle je trebalo da bude prebačen sanitetom do Opšte bolnice u Majdanpeku, koja je najbliža. Međutim, iz Majdanpeka je vozača zvao direktor bolnice Nikola Stefanović i uputio ga da pacijenta odveze u Zdravstveni centar „Bor", pošto u Majdanpeku nemaju anesteziologa - objasnio je izvor Kurira i dodao da je Stević, posle dva sata mučenja, podlegao povredama u Zdravstvenom centru „Bor".

Zbog nedostatka anesteziologa 5. januara ove godine u Opštoj bolnici „Majdanpek" preminuo je i Denis Antevski (24) iz Majdanpeka, o čemu je Kurir već pisao.

Direktor izbegao odgovor

Nešto više o stanju pacijenta pokušali smo da saznamo i u zdravstvenom centru „Bor", međutim bezuspešno. Kako su nam objasnili, direktor je na putu. Nažalost, nismo imali sreće ni kad je reč o direktoru Opšte bolnice u Majdanpeku.

- Na sastanku sam, pozovite me posle 15 sati - rekao je Nikola Stefanović i više nije odgovarao na naše pozive.

Ministar dolazi u Majdanpek?

U Ministarstvu zdravlja kažu da će preduzeti sve kako se ovakve situacije ne bi ponovile.
- Slučaj smo prosledili načelniku zdravstvene inspekcije i očekujemo da ubrzo saznamo pojedinosti vezane za slučaj - rekli su nam u ministarstvu i dodali da ne isključuju mogućnost i da Zoran Stanković, ministar zdravstva, poseti Opštu bolnicu u Majdanpeku.

Prva žrtva

Denis Antevski (24) iz Majdanpeka, koji je izboden nožem, preminuo je 5. januara u bolnici u Majdanpeku, pošto je operisan bez anesteziologa! Ovo je Kuriru 13. januara otkrio dr Milošević.

Izvor:KURIR 01.02.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi