Zdravstvo

Vesti :: Deca nisu ugrožena, lek je isti

lek anzovipLek ”anzovip” za hroničnu mijeloidnu leukemiju bezbedan za upotrebu, kažu u ”Aktavisu”: Lek je jednako pouzdani i efikasan, jedina razlika, i to velika, između dva leka je u ceni

LEK za hroničnu mijeloidnu leukemiju - ”anzovip”, koji proizvodi farmaceutska kompanija ”Aktavis”, suštinski je isti kao lek koji su godinama unazad primali pacijenti u Srbiji. Podudarnost dva leka, u smislu njihove podjednake bezbednosti i efikasnosti, potvrdila je studija koju je sprovela referentna nemačka kompanija, i on se ponaša kao i lek koji je do sada korišćen.

Ovako za ”Novosti” priča dr Pavle Marjanović, generalni direktor ”Aktavisa” za Srbiju i Crnu Goru, povodom sumnji o ispravnosti, kvalitetu i načinu na koji je dospeo na srpsko tržište generički lek ”anzovip”.

- Jedina razlika, i to velika, između dva leka je u ceni - kaže dr Marjanović. - Uprkos tome, naš lek je podjednako pouzdan, bezbedan i efikasan. Medikament je odobren u Srbiji, uz potpuno poštovanje svih propisa. Da nije tako, on ne bi mogao da bude registrovan od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. Kompletna proizvodnja ”anzovipa” odvija se u skladu sa najvišim svetskim standardima, koriste se provereni i ispitani sastojci, što je potvrdila i Agencija. Pri uključivanju ”anzovipa” na listu lekova njegovo korišćenje je odobrila i komisija za lekove RFZO.

Kako kaže dr Marjanović, deo proizvodnog procesa za lek ”anzovip” obavlja se u Indiji, a deo u leskovačkom ”Zdravlju”. Lekovi ”Aktavsa” dostupni su pacijentima u EU i SAD, gde prolaze rigorozne kontrole.

Izvor: NOVOSTI27. 03. 2013.god.

Arhiva vesti...»


Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi