Zdravstvo

Vesti :: Deca obolela od retkih bolesti na listi za terapiju

deca-sa-retkim-bolestimaDeca koja boluju od neke retke bolesti, a koja do sada nisu dobila terapiju, biće stavljena na listu kako bi im bilo omogućeno lečenje i adekvatna terapija

Od sledeće nedelje deca koja boluju od neke retke bolesti, a koja do sada nisu dobila terapiju, biće stavljena na listu kako bi im bilo omogućeno lečenje i adekvatna terapija, najavio je u četvrtak državni sekretar Ministarstva zdravlja Periša Simonović. Simonović je Tanjugu rekao da će komisija Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje utvrdti za svaki pojednačni slučaj koja su prava na lečenje.

"Krajem naredne nedelje sva deca koja spadaju u ovu kategoriju, a nisu obuhvaćena redovnom terapijom kroz neke druge vidove, kao što su programi i klinička ispitivanja, biće obuhvaćena ovom terapijom", kazao je on.

To praktično znači da će sva deca obolela od takozvane bolesti enzimopatije koje su registrovane u Srbiji, biti stavljena na listu onih koji imaju pravo na lečenje i nijedno dete neće biti izostavljeno, kazao je Simonović.

On je rekao da je Ministarstvo zdravlja obezbedilo sve uslove da se to omogući, ali da ono ne može da utvrđuje pojedinačno pravo bilo kog osiguranika da se leči, već to čini komisija RFZO.

Izvor: NOVOSTI 17.08.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi