Zdravstvo

Vesti :: Direktor KBC Bežanijska kosa uzimao pare na mufte

dir KBC Bežanijska kosaTražimo od direktora KBC „Bežanijska kosa“ da se povuče sa tog mesta jer je sticao korist od naučnih istraživanja

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od direktora KBC „Bežanijska kosa“ Vladimira Kovčina da javno objavi njenu preporuku za smenu sa funkcije. Ovu meru agencija je izrekla Kovčinu zato što je „koristeći svoju poziciju obavljao poslove istraživanja na osnovu kojih je stekao određenu imovinsku korist“.

Agencija je saopštila da je utvrdila da je Kovčin omogućavao sebi da obavlja poslove glavnog istraživača u KBC „Bežanijska kosa“, čime je pogodovao svojim privatnim interesima i ostvario mogućnost da napreduje na naučnoistraživačkom planu, objavljujući što više naučnih radova u oblasti kliničkog ispitivanja lekova.

- Proveravajući podatke iz registra funkcionera, agencija je došla do saznanja da je Kovčin u toku obavljanja javne funkcije direktora KBC „Bežanijska kosa“ kao odgovorno lice zaključio veći broj ugovora o kliničkom istraživanju sa sponzorima tih istraživanja, u kojima je bio određen za glavnog istraživača - piše u saopštenju Agencije u kome se dodaje da je Kovčin zaključivao posebne ugovore o delu za naknadu u izvršenom istraživanju.

Prema navodima agencije, Kovčin je sklopio 16 ugovora od polovine 2009. do kraja 2011, u kojima je davao saglasnost da on bude određen za glavnog istraživača.

Kovčin: Nisam obavešten

Dr Vladimir Kovčin kaže za Kurir da „uopšte ne zna zašto se Agencija za borbu protiv korupcije odlučila na taj potez“.

- Kliničkim ispitivanjima bavio sam se mnogo pre mog imenovanja na mesto direktora KBC „Bežanijska kosa“. U momentu mog postavljanja na to mesto uredno sam prijavio svu svoju imovinu i prihode i nikada nadležni nisu reagovali saopštenjima da ima nekih nepravilnosti - kaže dr Kovčin i dodaje da će reagovati preko svog advokata.

Izvor:KURIR 11. 09. 2012. god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi