Zdravstvo

Vesti :: Do lekara preko Interneta

xxxPortal elektronske uprave do kraja godine obezbediće tehničke uslove za zakazivanje poseta lekaru ili podnošenje dokumenata za izradu pasoša i lične karte putem Interneta, izjavio je direktor Republičkog zavoda za informatiku i internet Damir Baralić

Portal e-uprave zvanično je počeo da radi pre nešto više od dva meseca, a u toku je kampanja kako bi što više ustanova i institucija, počevši od policije, preko poreske uprave i domova zdravlja, iskoristilo ovu mogućnost i postavilo svoje servise za pružanje elektronskih usluga na portal", istakao je Baralić.

Na portalu e-uprave građani i pravna lica mogu, između ostalog, da podnesu zahtev za izdavanje uverenja o prebivalištu, izvoda iz matične knjige državljana, rođenih ili evidencije nezaposlenih lica kao i da prijave krivično delo korupcije.

U delu portala eParticipacija građani mogu aktivno da učestvovuju u kreiranju zakona i ostalih strateških dokumenata, a mogu izneti mišljenje i stavove u javnim raspravama.

Da bi koristili usluge portala e-uprave neophodno je da imaju novu ličnu kartu sa čipom i elektronske sertifikate, naveo je Baralić i dodao da sertifikate izdaju „Pošte Srbije", Privredna komora Srbije i MUP.

Izvor:POLITIKA 22.08.2010

Arhiva...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi