Zdravstvo

Vesti :: Lečenje bez čekanja

KBCBEOGRAD je u nedelju dobio prvi privatni kliničko-bolnički centar. U "Beogradskom KBC" neće više biti višegodišnjih lista čekanja za operacije na srcu.ada budu sklopljeni ugovori sa fondovima za zdravstvo Srbije i Republike Srpske, iz državne kase će se plaćati za zahvate kada pacijenti donesu odgovarajući uput.

Činjenica da je neko verujući u ovu državu uložio desetine miliona evra da izgradi nešto što je za dobrobit cele države, a posebno Beograđana, premostilo je sve dosadašnje
zdravstvene barijere - rekao je dr Periša Simonović, državni sekretar za zdravstvo, u nedelju, na svečanom otvaranju prvog privatnog kliničko-bolničkog centra - Beogradski KBC. - Ustanova u kojoj će biti "zbrisane" višegodišnje liste čekanja za oprecije na srcu, trebala bi da posluži kao primer i drugima da su im vrata širom otvorena.
Ukupan kapacitet bolnice je više od 60 postelja. Novootvoreni objekat koji se prostire na šest hiljada kvadratnih metara raspoređen je u četiri etaže i ima dva operaciona bloka, dnevnu bolnicu, devet odeljenja različitih specijalnosti, centar za radiološku dijagnostiku sa magnetnom rezonancom, multislajsnim skenerom, rendgenom, mamografom i ostalom savremenom ultrazvučnom opremom. U narednom periodu, u ovom lečilištu biće 140 zaposlenih.
- Ovaj KBC doprineće kompletnom zdravstvenom sistemu i statusu pacijenata u Srbiji i Beogradu pružanjem zdravstvene nege na najvišem nivou - rekao je na otvaranju prof. dr Miljko Ristić, direktor Beogradskog KBC. - Sklapanjem ugovora sa fondovima za zdravstvo Srbije i Republike Srpske, uz odgovarajući uput, pacijenti će se ovde operisati o trošku države.

KVALITET
BEOGRADSKI KBC je peti kliničko-bolnički centar u prestonici, a prvi privatni koji je projektovan po poslednjim i najsavremenijim standardima. Zahvaljujući uslugama koje pruža, savremenoj opremi i kvalitetnom osoblju, u ovoj renomiranoj ustanovi biće smanjene duge liste čekanja za pojedine procedure.
Izvor:VEČERNJE NOVOSTI 17.01.2010.

Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi