Zdravstvo

Vesti :: Država plaća pregled kod privatnog lekara, Izvor:Alo

xxxMinistar zdravlja Tomica Milosavljević kazao je juče da će tokom juna početi da funkcioniše plan po kome će pacijenti sa fiskalnim računom privatnog doktora specijaliste moći da refundiraju svoj novac u Fondu za zdravstveno osiguranje, za šta se upravo štampaju obrasci.

Milosavljević je naglasio da je uvođenje fiskalnih kasa u zdravstvo od 1. juna zakonska obaveza i ocenio da su argumenti, koji su mogli da se čuju protiv uvođenja fiskalnih kasa, tehničke prirode.
On je istakao da nije tačno da se fiskalizacijom remeti privatnost pacijenta, jer na fiskalnom računu nema imena i prezimena, kao i da zdravstveni radnici neće morati da nose kase sa sobom već da će izveštaj pisati rukom, a da će ga u ordinaciji zajedno otkucati sa fiskalnim računom i dostaviti pacijentu. Milosavljević je naveo da pacijent sa fiskalnim računom privatnog doktora specijaliste može da dođe u Fond za zdravstveno osiguranje i refundira svoj novac i da po pravilu specijalistički pregled mora da bude obavljen u roku od 30 dana otkada se pacijent javi na pregled sa uputom doktora opšte prakse. Ministar je kazao da ukoliko ustanova ne obezbedi da pregled bude obavljen unutar 30 dana, pacijent može obaviti kod privatnog doktora specijaliste.

Pročitajte vesti u celini ....»

Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi