Zdravstvo

Vesti :: Građani ocenjuju rad lekara

ocena rada lekaraU Srbiji je počeo da radi sajt koji će omogućiti građanima da ocenjuju rad lekara i komentarišu rad zdravstvenih ustanova, saopštilo je udruženje građana "Srbija u pokretu".

Kako je navedeno, svaki građanin će prijavom na sajt imati mogućnost da oceni odnos lekara prema pacijentu i da ostavi komentar o radu zdravstvene ustanove čije usluge koristi, a posebna sekcija biće posvećena borbi protiv korupcije u zdravstvu.

Na toj sekciji građani će moći da se informišu o načinima borbe protiv korupcije, kao i da direktno prijave slučaj korupcije nadležnom državnom organu.

U saopštenju je navedeno da je već tokom prvog dana rada sajt posetilo oko 6.000 građana, a da je ocenjen rad oko 1.000 lekara.

Pored postavljanja sajta udruženje "Srbija u pokretu" sprovodi i kampanju društvenog organizovanja kojom okuplja građane koji su lično zainteresovani za tu temu i podstiče ih da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine.

Tokom septembra i oktobra aktivisti udruženja obučavali su građane Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Vranja i Bora o tome kako se mogu organizovati u borbi protiv korupcije u zdravstvu.

Među polaznicima ove obuke izdvojeno je više od 40 osoba koje će u svojim gradovima i opštinama formirati petočlane timove i pokrenuti projekat "Kakav je doktor?", navedeno je u saopštenju.

Izvor:RTS 18. 11. 2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi