Zdravstvo

Vesti :: Građani što pre izaberite lekara

Ministar zdravlja Zoran SzankovićMinistar zdravlja Zoran Stanković izjavio je da nije tačna formulacija da građani koji ne izaberu lekara ostaju bez zdravstvene zaštite, ali da neće moći da dobiju recept niti će biti pozivani na kontrolne preglede.

Stanković je novinarima u Beogradu rekao da osobe koje u roku od šest meseci ne odrede izabranog lekara, imaju pravo na lekarski pregled u hitnim intervencijama.

"Tražili smo da se svi zdravstveni osiguranici opredele za određenog lekara zato što i sada ne mogu da dobiju recept jer im recepte prepisuje odabrani lekar, i ne mogu da budu pozivani na kontrolne preglede", precizirao je ministar zdravlja.

Stanković je kao primer naveo da je jedan dom zdravlja za skrining poslao 1.200 dopisa za kontrolni pregled, a da su se pijavile samo dve osobe.

Prema njegovim rečima, cilj opredeljenja za lekara je uvođenje reda u zdravstveni sistem ali i da svaki građanin oseti odgovornost prema svom zdravstvenom stanju.

"To se isto odnosi na ljude koji će se pozivati na preventivne stomatološke preglede. Ako se evidentira da on nije bio na stomotaloškom pregledu on kasnije neće imati prava da o trošku fonda leči popravke zuba", istakao je on.

Ministar zdravlja je naglasio da svako mora da vodi računa o svom zdravlju i apelovao na građane da se sto pre opredele za lekara u svom Domu zdravlja i za pet minuta završe posao.

Izvor: GLAS JAVNOSTI 19.08.2011.

Arhiva vesti...

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi