Zdravstvo

Vesti :: I civili kod vojnih lekara

I civili kod vojnih lekaraU novoj ambulanti Vojnomedicinskog centra na Bežanijskoj kosi, uz vojne osiguranike moći će da se leči i civilno stanovništvo, piše "Press".

Ovaj centar, u kome će zdravstvenu zaštitu moći da ostvari oko 7.000 aktivnih i pasivnih pripadnika Vojske Srbije i isto toliko drugih građana Bežanijske kose, trebalo bi da počne da radi za šest meseci, a imaće službu opšte medicine, laboratorijske dijagnostike, fizikalne medicine, apoteku i punkt Hitne pomoći.

Ministarstvo odbrane napraviće ambulantu površine 685 kvadratnih metara adaptirajući svoj poslovni prostor u Ulici Marka Čelebonovića.

Sa oko 50.000 pregleda godišnje biće rešen nedostatak kapaciteta zdravstvene zaštite na ovoj teritoriji. Buduću zdravstvenu ustanovu juče su obišli gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministar odbrane Dragan Šutanovac i ministar zdravlja Zoran Stanković.

"Ovo je izvanredan primer kako svi zajedno, u ovom slučaju grad Beograd i ministarstva odbrane i zdravlja, možemo da realizujemo dobru ideju u korist svih građana. Bežanijska kosa će se i dalje razvijati, jednog dana će biti potrebne i nove ambulante, novi domovi zdravlja, a za otprilike šest meseci ljudi koji žive ovde praktično će imati lekara ispred svoje kuće", rekao je Đilas.

Grad Beograd je, u nameri da prevaziđe problem nedostatka kapaciteta zdravstvene zaštite u naselju Bežanijska kosa, pokrenuo inicijativu da se kapaciteti Vojnomedicinskog centra "Novi Beograd", to jest objekat u naselju Bežanijska kosa koristi i za potrebe civilnih osiguranika.

"Osim ovog objekta, Vlada Srbije donela je odluku da se i vojni objekat na Ceraku da za civilnu upotrebu. Taj objekat će pokriti veliki deo Vidikovca i deo Rakovice, a uz Dom zdravlja na Labudovom brdu, koji ćemo uskoro početi da gradimo, upotpunićemo sistem zdravstvene zaštite u tom delu grada", izjavio je Đilas.

Šutanovac je najavio da će Vojnomedicinski centar obezbeđivati zdravstvenu zaštitu za oko 7.000 aktivnih i pasivnih pripadnika Vojske Srbije i isto toliko drugih građana Bežanijske kose, sa oko 50.000 pregleda godišnje.

Izvor:PRESS 20.04.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi