Zdravstvo

Vesti :: Istraga o pandemiji gripa

vakcinaNa zahtev predsedavajućeg Komiteta za zdravstvo Saveta Evrope Volfganga Vodarga, Parlamentarna skupština te organizacije će na svom zasedanju, koje počinje 25. januara, razmatrati zahtev za pokretanje istrage o tome šta stoji iza pandemije svinjskog gripa, koju pokretač ove inicijative već naziva najvećim medicinskim skandalom veka.

Kako prenosi Glas Amerike, Vodarg je uveren da postoji „zlatni trougao" korupcije izmedju Svetske zdravstvene organizacije, farmaceutske industrije, akademskih naučnika i kriminala, koji je, tvrdi se u zahtevu za pokretanjem istrage, trajno naudio životima miliona, pa čak i zabeležio ljudske žrtve.
Scenario je, prema Vodargu, da su krupne farmaceutske kompanije, želeći da prodaju svoje vakcine, uticale na naučnike i agencije koje se bave javnim zdravstvom da dignu na uzbunu svetske vlade, prisiljavajući ih da nabavljaju enormne količine beskorisnih vakcina, čime su milione zdravih ljudi izložili riziku čije dimenzije niko još ne može sagledati.
Sa druge strane, zvaničnici Evropske komisije, koja je svojevremeno bila puna pohvala o vakcini protiv svinjskog gripa, kažu da će podržati istragu.
„Za istragu smo saznali iz medija, pa smo uspostavili kontakt sa SE kao i sa SZO. Trenutno pokušavamo saznati više o ovome, a jedina informacija kojom sada raspolažemo je da je zahtev za istragom podnet i da će se ovim baviti Parlamentarna skupština SE, izjavila je predstavnica Komesarijata za zdravstvo EU Nina Papadulaki.

Izvor:BLIC 09.01.2010

Arhiva vesti...>

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara







Detalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi