Zdravstvo

Vesti :: Javi se, Tomice, adresu znaš

ffffff.jpgPokrajinski premijer dr Bojan Pajtić tvrdi da će dve najveće investicije u zdravstvo Vojvodine, „Kamenica 2" i Urgentni centar, biti gotovi u predviđenom roku. - Spoljni građevinski radovi na „Kamenici 2" su već završeni i Fond za kapitalna ulaganja se upravo dogovorio s izvođačem, "Dijagonalom", o daljem poslu - objašnjava za naš list direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Milan Antonić. - Objekat će imati dva dela. Centru...izvor: Dnevnik

adrova nema na tržištu
- Trenutno jedini nerešen problem „Kamenice 2", koja treba da bude gotova do jeseni sledeće godine, je u tome što nemamo odobrenje za prijem kadrova koji će raditi u Centru za radioterapiju. NJih, inače, kod nas nema na „tržištu", već moraju da se školuju, a nemamo ni finansijsko pokriće za njih, iako smo se Komisiji Ministarstva zdravlja za racionalizaciju kadrova nekoliko puta obraćali zahtevom da problem reši. Realna je opasnost da građevinski radovi budu gotovi i oprema stigne, a da nema ko da je koristi - kaže dr Antonić.

Drugi deo „Kamenice 2" biće podeljen između Instituta za plućne i Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Polovina od oko 800 kvadrata pripašće Institutu za kardiovaskularne bolesti, a u drugoj će se smestiti Centar za torakalni šok i savremena patologija za imunologiju.
- Radovi na Urgentnom centru teku po planu, u toku su unutrašnji - kaže pomoćnik direktora Kliničkog centra Vojvodine dr Ivan Levakov. - Građevinski treba da se završe do juna, a opremanje do septembra. Predsednik Pajtić nas je uverio da je novac za to predviđen.

J. Barbuzan


Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini  »

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi