Zdravstvo

Vesti :: Klinika "Narodni front" dobila savremeni respirator za bebe

za bebe u GAK-uGinekološko-akušerskoj klinici Narodni front uručen je savremeni respirator za bebe, mašina za veštačko disanje novorođenčadi, donacija vredna 30.000 evra, koja će omogućiti lečenje dece sa najtežim oblicima respiratornih bolesti.

V.d. direktora Narodnog fronta Snežana Rakić rekla je na konferenciji za novinare da će se respirator koristiti na intenzivnoj nezi odeljenja neonatologije, navodeći da taj uređaj pruža tri mogućnosti za lečenje prevremeno rođene dece.

Rakić je navela da je procenat prevremeno rođene dece u GAK Narodni front 13 odsto, a da se na 7.000 porođaja prevremeno rodi oko 700 beba, od kojih oko 115 zahteva respiratornu potporu.

Načelnica Odeljenja neonatologije Biljana Pejović rekla je da respirator pripada najvišoj klasi mašina za veštačko disanje, navodeći da u tom jednom uređuju postoji mogućnost za lečenje u različitim fazama bolesti, i to od početka do kraja.

"To smo do sada radili sa tri mašine", rekla je Pejović i dodala da će sada novi respirator omogućiti mnogo bolje, jednostavnije i brže lečenje.

Generalna direktorka "Kibid d.o.o", koja je donirala aparat, Dragana Đujić izrazlila je zadovoljstvo što će taj aparat olakšati rad na klinici i pomoći bebama.

"Ponosni smo i srećni što smo uspeli da realizujemo ovu donaciju koja će vrhunskim stručnjacima koji rade u ovoj ustanovi omogućiti lakši rad, a verujem našim bebama bolji i sigurniji početak života", rekla je Đujić.

Izvor: RTS23. 10. 2015.
Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi