Zdravstvo

Vesti :: Ko će da nas leči?

Ko će da nas leči?U devet gradova Srbije 10.000 članova Sindikata lekara i farmaceuta počelo protest zbog najavljenog umanjenja plata. Primaju se samo hitni slučajevi

BEOGRAD - Danas ne pregledamo.
To je juče govorilo oko 10.000 lekara, pripadnika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (SLFS), koji su juče započeli štrajk.

Razlog - ne dozvoljavaju da im Ministarstvo zdravlja takozvanom uredbom o kapitaciji smanji plate za 10 odsto. Štrajk je u Zrenjaninu, Beogradu, Nišu, Valjevu, Kraljevu, Šapcu, Kragujevcu, Čačku, Vranju... Zasad se primaju samo hitni hirurški slučajevi, oni koji imaju infarkt, deca, trudnice, porodilje i povređeni.

- Ovo nema nikakvog smisla! Pa, zašto mora sve da se lomi na nama? Bila mi je zakazana operacija kile. Sada je odložena. Da li neko razmišlja kako se mi osećamo - negodovao je pacijent jednog beogradskog KBC. S njim se slaže i Dobrila Blagojević, koja posle dva sata čekanja u Domu zdravlja Stari grad“ nije dočekala da je lekari pregledaju.

Dr Dragan Cvetić, predsednik SLFS i anesteziolog u KBC „Bežanijska kosa“, kaže za Kurir da je tačno da pacijenti negoduju, ali da štrajk nije uperen protiv građana.

- To je jedini način da se izborimo za svoje zahteve. Niko u zemlji neće biti životno ugrožen zbog štrajka. Poštuje se zakonski minimum procesa rada. Lekari su na svojim radnim mestima, ali ne rade takozvani zakazani operativni program - objašnjava dr Cvetić.

Najavljeno je da će se ovom sindikatu sutra priključiti i Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije.

Izvor: KURIR 18.04.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi