Zdravstvo

Vesti :: Kon: Povećano interesovanje za vakcine protiv gripa

povećano interesovanjeU Beogradu još nema obolelih od gripa, a interesovanje za vakcine je znatno veće nego prošle godine, izjavio je danas Tanjugu epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje dr Predrag Kon.

Ističući da je za nepunih mesec dana potrošeno čak nešto više od pola vakcina koje su na raspolaganju za ovu sezonu, on je precizirao da su domovima zdravlja u Beogradu isporučene 60.082 doze, od čega je preostalo još 28.915.

 Dr Kon je dodao da među vakcinisanima dominiraju hronični bolesnici, ali i ostali pripadnici rizičnih kategorija, pre svega osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove, zdravstveni radnici i stariji od 65 godina.

Na osnovu podataka za proteklu nedelju, koje su domovi zdravlja danas dostavili Gradskom zavodu, može da se zaključi da je epidemiološka situacija uobičajena za ovo doba godine, rekao je dr Kon.

Broj od 16.543 novoobolela od sezonskih respiratornih infekcija
je znatno manji u odnosu na nekoliko prethodnih nedelja, kada je premašivao 20.000, istakao je on i dodao da je registrovan i 31 slučaj sa kliničkom slikom gripa.

Sezonski respiratorni virusi su se u toku prošle sedmice najčešće javljali kod školske dece (41 odsto) i kod najmlađih u predškolskom uzrastu (26 odsto).

Izvor: BLIC 18. 11. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi