Zdravstvo

Vesti :: Kon: Respiratorne infekcije u blagom porastu

u porastuBroj obolelih od sezonskih respiratornih infekcija povećan je u Beogradu u proteklih nedelju dana, ali je uobičajen za ovo doba godine, izjavio je danas Tanjugu epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje dr Predrag Kon.

Podaci za proteklu nedelju, koje su domovi zdravlja danas dostavili Gradskom zavodu, pokazali su da među 18.120 obolelih i dalje dominiraju deca u školskom (41,5 odsto) i predškolskom uzrastu (27,5 odsto), rekao je dr Kon i dodao da je registrovano i 20 slučajeva sa kliničkom slikom gripa.

Govoreći o zaštiti od ovog virusa, on je istakao da je vakcine prošle sedmice primilo oko 3.500 Beograđana, što je znatno manje u odnosu na prosek u ovoj sezoni od oko 8.000 nedeljno.

Dr Kon je podsetio da su domovima zdravlja u Beogradu isporučene 60.082 doze vakcina protiv gripa, od čega je dosad potrošeno 34.637.


Među vakcinisanima dominiraju hronični bolesnici, ali i ostali pripadnici rizičnih kategorija, pre svega osobe smeštene u gerijatrijske i socijalne ustanove, zdravstveni radnici i stariji od 65 godina.

Izvor:BLIC 26. 11. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi