Zdravstvo

Vesti :: Lečimo se na rate, banke spremile kredite

zdravlje na rateDošlo je vreme kada i zdravlje možemo da kupimo na rate. Pored kredita za stanove, automobile, putovanja, banke su obogatile ponudu pozajmicama za zdravstvene usluge.

U većini banaka rok otplate je od šest meseci do sedam godina. U odnosu na klasičan potrošački kredit, na primer za auto, kamate su ipak manje - za oko tri odsto. Inicijativa ipak nije krenula od bankara.

Procedure su iste kao i za bilo koji potrošački kredit, s tim da neke banke ne traže učešće. Osim kredita banke nude i gotovinske pozajmice, pogodne za plaćanje dodatnih troškova koji prate lečenje


- Slušajući potrebe naših klijenata mi smo se potrudili da pod mnogo povoljnijim uslovima od klasične ponude koje nudimo da ponudimo set, da kažem, zdravstveno preventivnih kredita -kaže Vlastimir Vuković, član UO Banke Inteza.

Krediti se za sada najčešće uzimaju za zdravstvene usluge čija cena znatno premašuje prosečne prihode, kao što je čuvanje matičnih ćelija. Traži se i kreditiranje stomatoloških usluga. Kredit možete dobiti i za vantelesnu oplodnju i bebi opremu, ali i za banjsko lečenje i DNK analizu.

U Srbiji više od 500 parova čeka vantelesnu oplodnju. Međutim, neizvesno je koliko će iz budžeta za 2013. godinu biti izdvojeno za pomoć tim parovima. 

S obzirom na to da je broj onih koje finansira država duplo manji nego prošle godine, mnogi će, kako bi došli do željene trudnoće, morati da se obrate bankama za pomoć.

My Great Web page

Izvor: RTS 10. 12. 2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi