Zdravstvo

Vesti :: Lekari sedeli na podu zbog Ministarstva zdravlja

Lekari sedeli na podu zbog Ministarstva zdravlja Zaposleni na projektu Ministarstva zdravlja “Razvoj zdravstva Srbije”, koji se finansira isključivo kreditom Svetske banke, pre dve nedelje ostali su bez nameštaja jer ministar zdravlja dr Zoran Stanković nije hteo da potpiše fakturu, saznaje “Blic”.

Nameštaj je još pre godinu dana kupljen od proizvođača kancelarijskog nameštaja “Ktitor” za 10.000 evra, ali ministar zdravlja od tada nije hteo da potpiše fakturu iako je fond za nabavku nameštaja odavno odobren.

Zbog toga su pre dve i po nedelje radnici ove kompanije došli u Republički fond za zdravstveno osiguranje, koji je ustupio tri kancelarije zaposlenim na projektu, i izneli nameštaj.

- Do pre nekoliko dana deset lekara nije imalo na čemu da sedi, a kompjuteri su im bili na podu. Imali su samo tepih, koji je inače Fond kupio. Pre nekoliko dana uprava RFZO-a im je dala nekoliko stolova i stolica, neke stolove su doneli od kuće ili ih od nekoga uzeli, tako da sada bar imaju na čemu da sede i da stave kompjutere. Iz Ministarstva zdravlja su im poručili da će im nabaviti neki polovan nameštaj da bi mogli da rade - kaže izvor “Blica”.

U okviru svakog projekta postoji određeni budžet i za kupovinu nameštaja. Vođe tog projekta kupili su nameštaj u “Ktitoru”.

- “Ktitor” je ispostavio fakturu, ali niko nije hteo da je potpiše. Nudili su je i direktoru RFZO, dr Aleksandru Vuksanoviću, ali ni on nije smeo da je potpiše bez odobrenja ministra Stankovića. To je trajalo skoro godinu dana, dok iz “Ktitora” nisu odlučili da uzmu nameštaj - kaže sagovornik “Blica”.


U Ministarstvu zdravlja, kao ni u kompaniji “Ktitor” od kojih je naručen nameštaj, nisu hteli ništa da komentarišu o ovom slučaju.

Izvor:BLIC 04.07.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi