Zdravstvo

Vesti :: Lekari traže zaštitu od nasilja

xxxSavez sindikata lekara i farmaceuta i Lekarska komora Srbije osudili su nedavni napad na doktorku Opšte bolnice u Požarevcu.

Oni su zatražili i da zdravstveni radnici dobiju status službenog lica. Lekarska komora Srbije poručuje da doktori ne mogu valjano da leče pacijente ukoliko su uplašeni za svoje živote.

"Lekarska komora Srbije zahteva donošenje Zakona o lekarstvu kojim bi se status službenih lica lekarima obezbedio na isti način kako je to obezbeđeno za sudije i tužioce", navodi se u saopštenju.

Savez lekara i farmaceuta podseća da je zahtev za donošenje zakona kojim bi se lekarima obezbedio status službenog lica upućen još pre tri godine, ali da do sada nije stigao nikakav odgovor iz Skupštine Srbije.

"Tako bi sada pijani pacijent odgovarao za postupak po Krivičnom zakonu, a ne po Prekršajnom kao da je prošao kroz crveno svetlo na semaforu", navodi se u saopštenju.

Kako su preneli pojedini mediji protiv Petra S. (63), iz Požarevca, policija je podnela prekršajnu prijavu zbog sumnje da je 14. aprila, pola sata pre ponoći, u dežurnoj internističkoj ambulanti Opšte bolnice u Požarevcu, pijan fizički napao dežurnu doktorku, Gordanu D. (60).

Prema rečima direktora opšte bolnice u Smederevu Srećka Bosića sukob se dogodio kada je pacijent zatražio od doktorke uput za lečenje u bolnici na Dedinju u Beogradu.

Pošto mu je ona saopštila da prvo treba da ga pregleda i utvrdi da li mu je potreban uput, to ga je naljutilo, pa je nasrnuo na nju, udarajući je po licu i rukama.

Izvor: B9219.04.2010.
Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi