Zdravstvo

Vesti :: Manje dopunskog rada lekara, više posla za privatnike

dopunski radImam doktore koji pre podne apsolutno ništa ne rade a posle podne su njihove privatne ordinacije pune, kaže dr Dušan Stanojević, direktor GAK „Narodni front"

Smeštaj u apartmanu, dolazak lekara od kuće, zato što ga jepacijentkinja odabrala da je porodi, prisustvo oca na porođaju, plaćanje za epiduralnu anesteziju i abortusi van redovnog radnog vremena su u ovom trenutku, uz operacije promena pola kod stranih državljana, neke od malobrojnih preostalih usluga, koje se u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front" u Beogradu pružaju u dopunskom radu.

Ova zdravstvena ustanova je jedna od retkih u Srbiji u kojoj je dopunski rad opstao, pošto je prošlog septembra ovaj vid rada u zdravstvenim ustanovama praktično ukinut. Dopunski rad, precizirano je tada, može se obavljati samo van matične ustanove u kojoj je lekar stalno zaposlen, i to samo za zdravstvene usluge koje nisu obuhvaćene obaveznim zdravstvenim osiguranjem, kao i isključivo van redovnog radnog vremena.

Direktor GAK „Narodni front" profesor Dušan Stanojević govori za „Politiku" kako nova pravila koja su doneta u vezi s dopunskim radom nisu dobra, jer tek sada lekari mogu da rade šta hoće i koliko god hoće.

Izvor: POLITIKA 14.02.2012.god

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi