Zdravstvo

Vesti :: Miljko Ristić izabran za direktora Kliničkog centra Srbije

direktor KCSProf. dr Miljko Ristić zvanično je proglašen za direktora Kliničkog centra Srbije u utorak na sednici Upravnog odbora.

Kako saznaje “Blic”, jedna od njegovih prvih odluka jeste i smena prof. dr Petra Seferovića sa mesta direktora Klinike za kardiologiju.

Na konkurs za direktora javila su se tri kandidata. Prijavili su se i dr Žarko Urošević i dr Moma Babić. Međutim, UO se jednoglasno odlučio za dr Ristića.

 Ovu odluku još treba da potvrdi i Vlada Srbije. Za zamenika direktora izabran je prof. dr Mirko Kerkez.

- U narednom periodu, pored transplantacija srca koje će početi da se rade u KCS, donećemo i plan borbe protiv korupcije. U tome smo se ugledali na Sloveniju. Takođe, osnovali smo i Agenciju za mobing - kaže za “Blic” prof. dr Ristić. 

Jedna od prvih odluka bila je i smena prof. dr Petra Seferovića sa mesta direktora Klinike za kardiologiju. Kako je “Blic” već pisao, medicinska sestra A. M. prošle nedelje je podnela prijavu Republičkoj agenciji za mirno rešavanje sporova protiv dr Seferovića zbog seksualnog uznemiravanja.

 Dr Ristić za “Blic” objašnjava da je još jedna medicinska sestra juče podnela prijavu za mobing protiv dr Seferovića.

Miljko Ristić i Petar Seferović

Kako “Blic” saznaje, radi se o višoj medicinskoj sestri V. M. sa Klinike za kardiologiju. U ovom slučaju nije u pitanju seksualno uznemiravanje, već radno-pravno. 

- Iznenađen sam. U proteklom periodu vodio sam Kliniku za kardiologiju uspešno, poštujući principe vrhunskog kvaliteta u stručnom radu, maksimalnog ličnog zalaganja i međusobnog uvažavanja članova kolektiva. Moja smena je usledila posle neistinitih i nedokazanih optužbi s ciljem da se ukalja moje ime - tvrdi dr Seferović.

Gastroenterologija bez direktora
Klinika za gastroenterologiju nakon smene prof. dr Tomice Milosavljevića i dalje nema postavljeno rukovodstvo. Dr Mira Perišić još nije zvanično na toj funkciji. Postavljen je v.d. direktora prof. dr Miodrag Krstić, koji je trenutno na godišnjem odmoru.

Izvor: BLIC 07. 02. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi