Zdravstvo

Vesti :: Nabavka insulina po kratkom postupku od ponedeljka

nabavka insulinaMinistarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da insulina ima u svim apotekama u Srbji, osim u državnim apotekama u Beogradu, koje će o ponedeljka biti u mogućnosti da po kratkom postupku nabave taj lek.

Dejanovićeva je saopštila da je za to odgovoran menadžment Apotekarske ustanove Beograd, te da je obavestila njenog osnivača - grad Beograd o tome i zatražila da preduzme određene mere.

- Oni koji su razmišljali o prelasku na centralne nabavke i na jedan nov način snabdevanja u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama su napravili određene rezerve. Beogradska apotekarska ustanova to nije uradila i samo tamo nema insulina. Od ponedeljka će doći do sklapanja ugovora i oni će po kratkom postupku nabaviti insulin i imaće ga i oni - navela je Dejanovićeva.

Ona je rekla da u Srbiji postoje dovoljne količine insulina, da ga građani mogu naći u svim apotekama u Srbiji i, kada je Beograd u pitanju, ako ne u državnim, onda u privatnim apotekama.
Dejanovićeva je napomenula da su svi državni subjekti, uključujući i apoteke, morali da se pripreme za drugačije snabdevanje.

- U ovom slučaju je reč da se nisu prilagodili zakonskim odredbama koje su na snazi dve godine. Razlog za nedostatak insulina je kašnjenje javnih tendera i postupka nabavki. Apotekarska ustanova Beograd se nije snašla - rekla je ministarka.

Izvor: BLIC 17. 05. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi