Zdravstvo

Vesti :: Novi direktori ustanova u zdravstvu

xxxBeograd -- Skupština Beograda smenila je direktore više gradskih zdravstvenih ustanova, među kojima i direktorku Doma zdravlja Novi Beograd.
Smenjivanje direktorke Doma zdravlja Novi Beograd Katarine Vekić tražio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas krajem maja, pošto je u tom domu zdravlja utvrđeni propusti u slučaju šesnaestomesečne devojčica N.T, koja je kasnije umrla od bakterijskog meningitisa.


Za novog direktora Doma zdravlja Novi Beograd izabran je Aleksandar Stefoski.

Po skraćenom postupku smenjeni su i direktori domova zdravlja Zvezdara, Palilula i Grocka, kao i direktori kliničkih centara Dragiša Mišović, Zvezdara, Zemun i Bežanijska kosa, a zatim su izabrani novi direktori.

Protiv donošenja tih odluka po skraćenom postupku bili su predstavnici odborničke grupe koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, koji su tražili da se o razrešenju direktora zdravstvenih ustanova raspravlja u redovnoj proceduri, što je većina u gradskom parlamentu odbila.

Za novog direktora kliničkog centra Dragiša Mišović izabran je Radoslav Šćepanović, novi direktor kliničkog centra Bežanijska kosa je Vladimir Kovčin, a kliničkog centra Zvezdara Aleksandar Milošević.

Novi direktor Doma zdravlja Grocka je Dragiša Stanojević, a Doma zdravlja Palilula Slavica Kalezić Milošević, dok je nova direktorka Doma zdravlja Zvezdara Lidija Zejak Jovanović.

Novog direktora dobio je i gradski Centar za socijalni rad, na čijem čelu će biti Snežana Stošković.

Izvor:B92

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi