Zdravstvo

Vesti :: Odzvonilo opasnoj zanimaciji za bogataše

davanje infuzije po kućamaInspekcija Ministarstva zdravlja počela je juče oštrije kontrole ordinacija koje se bave davanjem infuzija imućnim građanima, saznaje „Blic“.

Nakon pisanja našeg lista da se u Beogradu pojavio trend primanja infuzija bez medicinskog opravdanja, zdravstvena inspekcija juče je izašla na teren.

- Medicinska sestra terapiju može davati samo po nalogu lekara, o čemu se vodi medicinska dokumentacija u registrovanom subjektu. Registrovani subjekt je Dom zdravlja, ordinacija doktora medicine ili ambulanta medicinske sestre - kažu za „Blic“ u Ministarstvu zdravlja. Kako saznajemo, inspektori svakodnevno proveravaju oglase koji nude sumnjive zdravstve usluge i posle toga izlaze na teren.

NOVI HIT MEĐU MENADŽERIMA U BEOGRADU Infuzija po kućama za bogate

Među menadžerima u Beogradu postalo je popularno primanje infuzije za vraćanje energije. To, međutim, tvrde stručnjaci, može biti fatalno.

- Zdravstveni inspektori i inspektor za lekove su na terenu i u narednim danima biće gotovi izveštaji - kaže izvor „Blica“.

„Blic“ je juče pisao o popularnoj metodi među mladim i uspešnim ljudima kojima na kućnu adresu dolazi medicinska sestra iz neke od takvih ordinacija i daje infuziju. Tu uslugu, prema tvrdnjama vlasnika, koriste menadžeri, sportisti, žene nezadovoljne svojim izgledom.

U ponudi na sajtovima mogu se naći infuzije za sportiste, infuzije za zdrave, infuzija namenjena regulaciji težine, infuzija za menadžment sindrom, infuzija da budete večno mladi, infuzija vitamin C, infuzija za lečenje anemije.

Prema našim saznanjima reč je o najobičnijem slanom rastvoru u koji se dodaju pojedini vitamini ili elektroliti, kao u slučaju kada imate dijareju pa primate infuziju zbog dehidriranja.

Cene infuzije kreću se od 65 do 80 evra.

Izvor: BLIC 19. 08. 2016.

Arhiva vesti...

Detalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi