Zdravstvo

Vesti :: Osnovan savet za borbu protiv korupcije u zdravstvu

osnovan savetRepublički fond za zdravstveno osiguranje osnovao je Savet za ljudska prava i borbu protiv korupcije i obmana u zdravstvu, a članovi ovog saveta danas su predstavljeni javnosti.

Predsednik Saveta prof. Čedomir Čupić (na slici) naglasio je da je percepcija građana da posle političkih stranaka najveća korupcija u zdravstvu i da neće biti lako da se ta slika promeni.

On je dodao da većina lekara časno radi svoj posao, ali da zbog malog broja njih, teret nosi cela profesija.

Čupić je naglasio da će savet predlagati mere za suzbijanje korupcije u zdravstvu, a da najviše zloupotreba ima oko lista čekanja, pružanja vanstandardnih usluga i primanja u radni odnos.

Savet će, prema njegovim rečima, i da identifikuje nedostatke u zakonima i pravilnicima koji mogu da dovedu do korupcije.

Direktor RFZO Momčilo Babić rekao je da će sve pravilnike koje je doneo RFZO staviti na raspolaganje Savetu i gde god postoje pravne nedoumice i mogućnost za korupciju biće promenjeni.

"U svim zdravstvenim ustanovama biće i zaštitnici prava osiguranika, koji će primati pritužbe građana iz domena zravstvenog osiguranja", rekao je Babić.

Savet ima devet članova i oni neće primati nikakvu nadoknadu za svoj rad.

Izvor: PRESS 06. 11. 2013.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi