Zdravstvo

Vesti :: Overa zdravstvenih knjižica na tri meseca

zdravstvene knjižice na tri mesecaZaposleni kojima poslodavci ne uplaćuju redovno doprinose možda će overavati svoje knjižice na tri meseca umesto šest

"Poslodavcima koji nisu redovne platiše doprinosa za zdravstveno osiguranje omogućeno je da im prethodni dug miruje ukoliko počnu da uplaćuju redovne mesečne doprinose za svoje zaposlene", izjavila je danas portparolka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Mirosavljević.

Prema njenim rečima, tim zaposlenima će zdravstvene knjižice biti overene na period od tri meseca, za razliku od radnika kojima poslodavci uredno plaćaju doprinose i kojima se inače knjižice overavaju na šest meseci.

Mirosavljevićeva je podsetila da su za overu zdravstvenih knjižica neophodne uplata doprinosa i izbor lekara, i da dug poslodavaca po osnovu uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje prema RFZO-u iznosi milijardu evra.

"Da tih sredstava imamo mogli bismo u naredne tri godine da finansiramo sve lekove na listi lekova", rekla je Mirosavljevićeva, i dodala da bi se taj dug mogao naplatiti strogom finansijskom kontrolom i disciplinom i savesnijim odnosom poslodavaca.

Izvor:AKTER 19.07.2012.god.

Povezane vesti

» Overavaju zdravstvene knjižice i bez provere
» Nova pravila za overu zdravstvene knjižice
» Nema lečenja bez knjižice

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi