Zdravstvo

Vesti :: Pacijenti na čekanju

Pacijenti na čekanjuPo sistematizaciji rada i svim statističkim procenama naše zdravstvo ima višak lekara! Tako je barem na papiru, ali u praksi taj podatak je nerealan. U prilog tome je i činjenica da je danas prava sreća doći do onkologa, a pri tom iz Ministarstva zdravlja redovno apeluju na porast broja obolelih od maligniteta. O važnosti prvog pregleda i ranom otkrivanju pre malignih i malignih promena svakodnevno se govori, stručnjaci ukazuju na prevenciju i ranu dijagnostiku zloćudnih tumora, a pacijenti i dalje trpe. U trci za zdravljem neko stigne do cilja, ali se neretko dešava da oboleli i ne dočekaju zakazani termin.
Izvor:Večernje novosti

Sa manjkom lekara i listama čekanja susreću se gotovo sve naše zdravstvene ustanove. Samo što neko javno iznosi taj problem, a neko, pak, ćuti. Nije tajna da se na listama čekanja za neku od operacija na srcu
u ovom trenutku nalazi više od dve hiljade pacijenata. U Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara" na kataterizaciju srca čeka se mesec dana. Pacijent koji ovu dijagnostičku proceduru radi u KBC "Zemun" uz malo sreće, doći će na red za desetak dana. A oboleli od karcinoma dojke, štitaste žlezde, melanoma, u KBC "Bežanijska kosa", tek za nekoliko meseci!
Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini »

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane

Dodaj!

Preporučene oznake:

apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi