Zdravstvo

Vesti :: Penzioneri: Oporavak plaća država

banjsko lečenje za penzionerePravo na banjsko lečenje imaće ove godine 9.500 penzionera. Zainteresovani treba da se prijave ne konkurs do 23. marta, a pravo na to imaju oni sa penzijom nižom od prosečne

Besplatnu rehabilitaciju u jednoj od 25 srpskih banja i ove godine će dobiti 9.500 penzionera, a svi koji nameravaju da iskoriste tu mogućnost već od petka mogu da se prijave na konkurs koji se zatvara 23. marta. Za banjski oporavak najsiromašnijih penzionera Fond PIO je u 2012. godini namenio 275,6 miliona dinara.

- Pravo da se prijave i zatraže desetodnevni oporavak u nekom od klimatskih lečilišta imaju oni čija je penzija za januar, odnosno februar, niža od iznosa prosečne penzije u Fondu, odnosno od 22.334 dinara - objašnjava Jelica Timotijević iz Fonda PIO.

Pravo da se jave na oglas imaju penzioneri koji, osim najnižih penzija, nemaju drugih primanja, ali pod uslovom da ovu mogućnost nisu koristili u poslednjih pet godina. Poljoprivredni penzioneri, pored navedenih uslova, moraju da imaju i najmanje 10 godina poljoprivrednog staža. Na redosled na rang-listi utiču visina penzije, dužina staža osiguranja i dužina korišćenja penzije, dok korisnici prava na tuđu pomoć i negu dobijaju dodatnih 10 bodova.

Izvor: NOVOSTI 02.03.2012.god.

Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi