Zdravstvo

Vesti :: Plaća se kvalitet

xxxIzabrane najbolje zdravstvene ustanove u Srbiji. Ubuduće se neće isto finansirati ustanove koje rade sa polovinom kapaciteta i one koje ispunjavaju daleko više od svojih mogućnosti..

DOM zdravlja u Sopotu, opšte bolnice u Paraćinu, Ćupriji i Sremskoj Mitrovici, apoteke u Subotici, Loznici, Smederevu i
Sremskoj Mitrovici, ocenjene su najvišom ocenom sa tri zvezdice, jer su ispunili sva očekivanja Ministarstva zdravlja Srbije o unapređenju kvaliteta rada.
- Da bi se sistem promenio, neophodna volja, podrška kvalitetu i, naravno, timski rad - rekao je Tomica Milosavljević, ministar zdravlja, u ponedeljak na petoj Nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite. - Zdravstveni radnici su, odlučujući da se bave medicinom, odlučili da uče celog života.
Svetlana Vukajlović, direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, najavila je da će u narednom periodu, upravo kvalitet rada biti merilo finansiranja u ustanovama.
- Danas imamo dve krajnosti - ustanove koje rade sa 50 odsto kapaciteta i one koje ispunjavaju daleko više od svojih mogućnosti - rekla je Svetlana Vukajlović. - Ta praksa mora da se promeni, a to traži i Međunarodni monetarni fond. Domovi zdravlja "Stari grad", "Voždovac" "Studenica" u Kraljevu, i DZ u Valjevu, imaju više od 80 odsto pacijenata koji su izabrali svoje lekare i oni će do kraja godine, biti dodatno finansirani.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi