Zdravstvo

Vesti :: "Plava ruža" humanistima

xxxDruštvo za borbu protiv šećerne bolesti Novog Sada, koje deluje punih 40 godina, zajedno s Gradskom upravom za zdravstvo pokrenulo je veliku donatorsko-humanitarnu akciju "Plava ruža" (međunarodni simbol borbe protiv šećerne bolesti) pod geslom "Pokrenite se! Dijabetes je tihi ubica!"

Donatorska zahvalnica u obliku plave ruže ovih dana upućuje se na adrese svih onih koji obavljaju javne funkcije, kao i svih rukovodstava javnih preduzeća, ustanova, banaka, privrednih društava, institucija, političara... Sredstva koja budu sakupljena u ovoj akciji namenjena su za donaciju preventivno-edukativnog centra za decu i omladinu obolelu od šećerne bolesti u gradu. Svih 30 direktora Novosadskog sajma prvi su se odazvali akciji, koja će trajati sve do 14. novembra, Svetskog dana dijabetesa, ali i 40-godišnjice postojanja društva.

Kako kaže predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Novog Sada i inicijator ove akcije mr Radivoj Mračević, na lična imena Novosađana biće upućeno više od hiljadu donatorskih zahvalnica, te na ovaj način poziva sve plemenite i humane pojedince, organizacije i institucije da se pridruže ovoj akciji.

Povodom 40. godina postojanja, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti 14. novembra, na Svetski dan dijabetesa, uz prisustvo predstavnika Svetske zdravstvene organizacije, Međunarodne dijabetološke federacije i svih donatora, ovaj događaj će obeležiti u Srpskom narodnom pozorištu. Tog dana zvanično će biti imenovani svi donatori poimenično i proglašen humanista godine Novog Sada.
Izvor:Građanski list

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Ima 1 komentar
December 18, 2011 - 02:54
zadovoljan sam sa nekim lekarima,a sa nekim i nisam...tako su ne zainteresovani za pacijente!moj dr.koji me leci je sasvim ok i cenim ga...ali meni su potrebni i drugi lekari koji me jednostavno otkace.dijabeticar sam 11 god i upucen sam udobro u tu bolest...hocu jos saveta i nekih informacija kako bi dosao do insulinske pumpe,ako neko nesto zna nek javi.hvala unapred.

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi