Zdravstvo

Vesti :: Ponižavajuća ponuda pregleda za evro

xxxLekarska komora Srbije saopštila je da je ponuda Udruženja privatnih lekara za pregled koji bi koštao jedan evro nemoralna i ponižavajuća za ceo lekarski esnaf u Srbiji.

"Pacijente podsećamo na sličnost ovakvih predloga sa bajkom o hlebu za tri dinara, kao već viđenom dnevnopolitičkom marketinškom potezu. Takva ponuda je i nezakonita prema Zakonu o zaštiti konkurencije, jer je najgori vid dampingovanja cena i duboko vređa lekarski esnaf Srbije", navela je u saopštenju direktorka Lekarske komore Srbije Tatjana Radosavljević.

Predsednik Udruženja privatnih lekara Srbije Višeslav Hadžitanović najavio je 5. avgusta da će to udruženje ponuditi Ministarstvu zdravlja preglede privatnih lekara koji bi koštali jedan evro i koje bi plaćao Republički zavod za zdravstveno osiguranje.

Lekarska komora Srbije je navela da je problem uključivanja privatnih lekara u sistem zdravstvene zaštite previše složen da bi smeo biti predmet "lakih rešenja", naročito u doba krize i nedostatka novca, i pošto je nepovratno propušteno da se to uradi 2000. godine.

Tatjana Radosavljević je istakla i da je Lekarska komora Srbije jedini legitimni predstavnik privatnih lekara u Srbiji i da su svi privatni lekari članovi komore.

"Poslednjih šest meseci Komora radi na Studiji izvodljivosti o uključivanju privatnog sektora u sistem zdravstvene zaštite i sistem zdravstvenog osiguranja, čiju će konačnu verziju u septembru predstaviti ministru zdravlja, direktoru Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i javnosti u Srbiji", navela je predsednica Komore.

Ona je istakla je da se Lekarska komora Srbije zalaže za odgovarajuće vrednovanje lekarskog rada.

Izvor: GLAS JAVNOSTI 10.08.2011.

Arhiva vesti...

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi