Zdravstvo

Vesti :: Pravadol - lek za korupciju

xxxKlinički centar Srbije kreće u borbu protiv najčešće bolesti srpskog društva - korupcije. Zdrav ili bolestan, lek Pravadol dobiće svako ko uđe u KCS. Poruka kampanje: Imate pravo da se lečite zdravo.

Sva istraživanja javnog mnjenja, ali i svedočenja građana, pokazuju da je zdravstvo jedna od oblasti u kojoj je korupcija najprisutnija, zbog čega je Klinički centar Srbije odlučio da krene u borbu protiv najčešće bolesti u Srbiji.

Novi lek na našem tržištu Pravadol ne izaziva neželjena dejstva. Zdrav ili bolestan, taj lek dobiće svako ko uđe u Klinički centar Srbije, jer počinje borba protiv najčešće bolesti srpskog društva, korupcije. Poruka kampanje je "Imate pravo da se lečite zdravo".

Direktor Kliničkog centra Srbije doktor Đorđe Bajec kaže da se 99,9 odsto zaposlenih u toj ustanovi svakodnevno bori protiv korupcije.

"Ovo je jedan od načina - svako ko dođe u Klinički centar dobiće jednu kutiju leka koji se naziva Pravadol u kome postoji uputstvo i gde se tačno vidi koja su prava pacijenta, a jedno od osnovnih prava je svi koji su osiguranici fonda za zdravstvo Kliničkog centra Srbije neće davati i ne daju nijedan jedini dinar u KCS-u", rekao je Bajec.

Svako ko ubuduće bude imao iskustvo sa korupcijom, slučaj će moći da prijavi na broj 011/361- 5509. Potom kreće interna kontrola, biće obaveštena inspekcija Ministarstva zdravlja, a ukoliko je neophodno, i drugi nadležni organi.

Većina građana, ipak kaže da kada je upitanju nečiji život treba doneti poklon, kao i da ne bi prijavili kada im neko traži novac za operaciju.

U prethodnom periodu, nekoliko lekara Kliničkog centra Srbije uhapšeno je na radnom mestu.

Kampanja Pravadol počinje sledeće nedelje, tačnije, čim se proizvede novi lek.

Izvor:RTS 13.09.2011.

Arhiva vesti...

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi