Zdravstvo

Vesti :: Promena pola: Osam operacija o državnom trošku

promena polaStručna komisija utvrdiće osam kandidata kojima će ove godine biti promenjen pol. Po pacijentu biće izdvojeno oko 200.000 dinara. Plaćeno sve, uključujući i hormonsku terapiju

STRUČNA komisija, koja će uskoro biti oformljena, utvrdiće osam kandidata za promenu pola o trošku države. Nju će, kako smo saznali, činiti ginekolog, urolog, endokrinolog, psiholog, hirurg, ali i predstavnik Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Iako su pojedini beogradski mediji pisali da je već jedan pacijent operisan u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" od novca iz kase državnog budžeta, kako su nam rekli u RFZO, za sada ne postoji ni šifra za ovu uslugu, tako da ništa još nije urađeno. Prve intervencije biće obavljene tek kada komisija odluči ko će biti operisan.

Ove godine biće urađeno osam operacija promene pola - objasnila nam je Sanja Mirosavljević, portparol RFZO. - Po pacijentu biće izdvojeno oko 200.000 dinara, i biće plaćeno kompletno sve, uključujući i hormonsku terapiju.

I doktor Miroslav Đorđević, urolog, potvrdio nam je da će biti formirana stručna komisija, koja će odlučivati o kandidatima.

- Operacije će raditi oni ljudi koji se time bave već više od 20 godina - naglašava Đorđević. - Prva intervencija je trebalo da bude 6. februara u GAK "Narodni front", ali će biti odložena dok komisija ne počne sa radom i sve bude po zakonskim propisima.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI 27.01.2012.

Arhiva vesti...»

Povezane vesti:

Promena pola o trošku države

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi