Zdravstvo

Vesti :: Pune ruke posla u Urgentnom centru

puno poslaNeuobičajeno mnogo pacijenata sa teškim povredama, izazvanim saobraćajnim udesima i nasiljem zbrinula ekipa Urgentnog centra. Samo tokom popodneva promljeno više od 400 pacijenata.

Dežurna ekipa Urgentnog centra, tokom proteklog dana, imala je pune ruke posla. Zbrinuto je neuobičajeno mnogo pacijenata sa teškim povredama, izazvanim saobraćajnim udesima, tučama, nasiljem.

Samo u popodnevnoj smeni promljeno je više od 400 pacijenata sa veoma teškim povredama. Zabeleženo je više od 50 saobraćajnih udesa.

U Urgentnom centru zbrinuto je preko 50 pacijenata iz saobraćajnih udesa, kaže šefica Kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije Zorica Marković.

"Većina od njih su završili na neurohirurgiji i reanimaciji, što su ozbiljne povrede. Imamo pacijenta sa ranom od uboda noža iz sela Zuce, pacijentkinju iz Petrovca na Mlavi koja je upucana, pa je operisana hitno, radnika koji je pao sa skele na Zrenjaninskom putu, pa je zbinut na neurohirugiji", navodi Markovićeva.

Za lekare i ostalo medicinsko osoblje Urgentnog centra u večernjoj smeni, nije bilo ništa manje posla. Samo za dva sata zbrinuli su 130 pacijenata, uglavnom sa teškim povredama.

U Urgentni centar, u proseku, za 24 sata javi se od 700 do 1.000 pacijenata, ali se retko događa da je većina sa teškim povredama.

Izvor: RTS 11. 03. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi