Zdravstvo

Vesti :: Rade punom parom

pregledBEZ obzira što u Beogradu radi više desetina privatnih ordinacija, poliklinika, bolnica i domova zdravlja, više od 90 odsto građana i dalje isključivo koristi usluge državnih zdravstvenih institucija.

Nije tome razlog nebriga o zdravlju,već nedostatak novca, pa se pacijenti koji imaju overenu zdravstvenu knjižicu odlučuju za državno zdravstvo, makar to podrazumevalo i duže čekanje.
Ipak, bez obzira na ovu činjenicu,i podatak da samo na Novom Beogradu rade dva privatna doma zdravlja, nekoliko klinika i novootvoreni kliničko-bolonički centar, privatnici trvde da nisu jedni drugima konkurencija, i da imaju dovoljno posla.
- Dom zdravlja "dr Ristić" proslavio je nedavno jubilej 15 godina od osnivanja i to dovoljno govori i uspešnosti našeg rada - rekla je "Novostima" Sanja Mrđanov, piar ove privatne ustanove. - Politika
našeg poslovanja je takva da svakog meseca dajemo našim odeređene popuste, pa su ovog, usluge rendgen dijagnostike u jeftinije za 20 odsto. Inače svakog meseca od 1.do 7, cene pedijatrijskog pregleda niže su za 5o procenata.
Iako se nalaze na svega nekoliko kilometara udaljenosti,otvaranje drugog privatnog doma zdravlja "Euromedika" na Novom Beogradu, pokazalo se za sada kao pun pogodak, jer su i u ovoj ustanovi građanima dostupni jeftiniji pregledi, laboratorijske analize i dijagnostičke procedure. I ono što je najvažnije, saznajemo u "Euromediku", konkurencije sa DZ "Dr Ristić" - nema.
Otvaranje prvog Kliničko-bolničkog centra-Beogradski KBC, takođe na Novom Beogradu, smatraju državni medicinski stručnjaci, umnogome će doprineti smanjenju lista čekanja kako za operacije, tako i za važne dijagnostičke procedure.
- Srpsko zdravstvo konačno će, zahvaljujući otvaranju privatnog KBC-a, premostiti višegodišnje liste čekanja za operacije na srcu,zatim pregled na magnetnoj rezonanci, multislajsnom skeneru, mamografu - kaže dr Periša Simonović, državni sekretar za zdravtsvo. Ministarstvo zdravlja Srbije potrudiće se da obezbedi što veći broj usluga o državnom trošku.

CENE
PREGLED specijaliste u Domu zdravlja "Dr Ristić" košta 2.800 dinara, lekar opšte prakse 2.200. Ultrazvuk stomaka ili dojke je takođe 2.800 dinara, a pregled na mamografu 3.300 dinara. Do 25 januara i tokom marta, mamografsko snimanje staje 2700 dinara. Pregled pedijatra svakog meseca od 1. do 7. košta 1.400 dinara.
U Domu zdravlja "Euromedik", kolordopler krvnih sudova vrata staje 1.800 dinara i to je najniža cena u privatnoj praksi. Kompletan sistematski pregled ovde košta oko 6.000 dinara. Oparacije na srcu u Beogradskom KBC-u RZZO plaćaće od 450.000 do 650.000 dinara.

Izvor: VEČERNJE NOVOSTI 21.01.2010.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi