Zdravstvo

Vesti :: RFZO: I pacijenti biraju terapiju

pacijenti biraju terapijuU rad komisija i tendera koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje biće uključeni i predstavnici svih udruženja pacijenata kao aktivni subjekti zdravstvenog sistema

PREDSTAVNICI svih udruženja pacijenata biće ubuduće uključeni u rad komisija i tendera koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Udruženja pacijenata biće uključena u komisije za nabavke lekova i pomagala, izradu Pravilnika o medicinsko-tehničkim pomagalima i Pravilnika o standardima za dijalizu, kao i u komisiju za retke bolesti... Osim toga, moći će na imejl adresu ili poštom, da šalju RFZO svoje primedbe i predloge.

- Trudićemo se da poboljšamo položaj pacijenata, a da najugroženije grupe korisnika kroz sistem obaveznog zdravstvenog osiguranja dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu - kaže za ”Novosti” profesor dr Momčilo Babić, direktor RFZO. - Tek uključivanjem u komisije fonda, koje odobravaju najskuplje lekove, medicinsko-tehnička pomagala, komisije za javne nabavke, naši pacijenti postaće aktivni subjekt zdravstvenog sistema.

Izvor: NOVOSTI 27. 03. 2013.GOD.

Arhiva vesti...»


Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi