Zdravstvo

Vesti :: Samo "Narodni front" naplaćuje laparoskopiju i to 25.000 dinara

Narodni front naplaćuje laparoskopiju i to 25.000 dinara Ginekološko-akušerska klinika “Narodni front” jedina je ustanova u Srbiji koja pacijentkinjama naplaćuje 25.000 dinara za potrošni materijal prilikom izvođenja laparoskopskih operacija endometrioze jajnika, čestog poremećaja koji pogađa žene u reproduktivnom dobu

Dragan i Svetlana Jovanović iz Beograda već dugo pokušavaju da osnuju porodicu. Ali, kako bi ušli u program vantelesne oplodnje, lekari su Svetlani rekli da prvo mora da uradi laparoskopsku operaciju endometrioze jajnika kako bi se smanjio rizik od pobačaja.

- Već četiri puta smo bezuspešno išli na insiminaciju. Lekari su nam savetovali vantelesnu oplodnju, ali da prvo zakažemo laparoskopiju. Kada smo to učinili, šokirali smo se, jer su nam rekli da se ta procedura plaća 25.000 dinara. Kasnije smo se raspitivali i saznali da je u drugim klinikama ova intervencija besplatna - priča Dragan.

U GAK “Narodni front” kažu da su dva puta dobili saglasnost od Ministarstva zdravlja da pacijenti plaćaju učešće u materijalnim troškovima od 25.000 dinara, jer su noževi za izvođenje ove intervencije mnogo skupi, a RFZO im za to ne daje novac. Sve ostalo, kažu, pacijentkinje ne plaćaju, niti lekove niti rad lekara.


U RFZO tvrde da imaju ugovor sa GAK “Narodni front” i da plaćaju sve operacije endometrioze.

Izvor:BLIC 06.07.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi