Zdravstvo

Vesti :: Saradnja u oblasti zdravstva Srbije i Italije

xxxMinistar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević potpisao je u Firenci zajedničku deklaraciju o saradnji u oblasti zdravlja Republike Srbije i Regije Toskana.

U ime te regije deklaraciju je juče potpisao ministar zdravlja Toskane Franko Rosi, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Ovom deklaracijom stvara se osnov za saradnju u oblasti pedijatrije, dečje hirurgije, transplantacije ljudskih organa i tkiva, transplantacije koštane srži. Saradnja u ovim oblastima ne isključuje saradnju i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Potpisivanju je prisustvovao i gerenalni direktor Direkcije za zdravstvenu prevenciju Ministarstva zdravlja Italije sa kojim je dogovoreno u kratkom roku i potpisivanje Sporazuma o saradnji ministarstava zdravlja Italije i Srbije.

Dogovorena je razmena informacija, zajednički rad na projektima, obuka u oblasti mikrohirurgije, mikroinvazivne i laparoskopske hirurgije, razmena iskustava, organizacionih modela transplantacije, razmena stručnjaka i predavača. Pored toga iskazana je spremnost da se pojedini pacijenti, sa specifičnim problemima, leče u centrima u Toskani, kada se proceni da je to neophodno.

Izvor:SMEDIJA 06.02.2010.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi