Zdravstvo

Vesti :: Situacija preteća, očekuje se virus i u Srbiji Izvor:Blic

Predrag KonVladina radna grupa ocenila je da je epidemiološka situacija povodom virusa H1N1 i dalje preteća i da se pojava novog gripa očekuje i u Srbiji, izjavio je danas predsednik te grupe epidemiolog Predrag Kon.
Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Kon je rekao da se prvi talas sa manjim brojem obolelih očekuje u toku leta, a da je moguće postojanje nekoliko manjih talasa pre velikog talasa koji se može očekivati na jesen i zimu 2009. ili narednih godina.

On je rekao da je pripremljen nacrt dokumenta koji će biti upućen organizatorima masovnih međunarodnih manifestacija kao što su Univerzijada, Guča i Egzit i u kojem će biti navedeno koje obaveze imaju putnici koji dolaze na te manifestacije iz zemalja u kojima je registrovana transmisija novog gripa.
"Mora se naglasiti da se ponašanje virusa u narednom periodu ne može proceniti u smislu da li će postati invazivaniji i više prenosiv. Prenosivost je u ovom trenutku značajno veća nego kod sojeva sezonskog gripa iz prethodnih sezona", navodi se u izveštaju podeljenom novinarima.

Pročitajte vesti u celini ....»
Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi