Zdravstvo

Vesti :: Smenjena direktorka Centra za anesteziju KCS

smena direktoraDr Vesna Bumbaširević smatra da je jedan od razloga za njenu smenu to što je za „Politiku” nedavno govorila o problemima mladih lekara – volontera

Osmoro mladih anesteziologa dobilo je posao na neodređeno vreme u Centru za anesteziju Kliničkog centra Srbije (KCS) tačno mesec dana pošto je „Politika” objavila tekst „Nedostaju anesteziolozi, a država mladima ne da specijalizacije”, u kojem je mentorka i profesorka dr Vesna Bumbaširević ukazala na probleme mladih lekara koji volontiraju po pet, šest godina i bez ikakve nadoknade rade ovaj težak posao. Tada smo objavili kolektivnu sliku 44 volontera, od kojih je osmoro najzad dobilo radnu knjižicu i posao za stalno.

Profesorka Vesna Bumbaširević je, međutim, pre dva dana, kako nam je rekla, bez obrazloženja, smenjena sa mesta direktora Centra za anesteziju KCS-a.

– Smenjena sam, ali sam delimično uspela da ispunim svoj zadatak, a to je da rešim veliki deficit anesteziologa u našoj zdravstvenoj ustanovi. U protekle dve godine kao direktor Centra za anesteziju, zalagala sam se za rešavanje nekih od prioritetnih problema, a to je bilo i poboljšanje uslova rada uz dovoljno stručnog kadra – kazala je za „Politiku” dr Bumbaširević, koja misli da je njenoj smeni sa rukovodeće funkcije doprinelo i objavljivanje vesti koliko mladih čeka posao u KCS-u.

Ovakvu odluku je doneo direktor KCS-a profesor dr Miljko Ristić,

– Lično mislim da je sa postojećim brojem anesteziologa, a trenutno ih ima više od 160, posao mogao da se organizuje bolje, jer je trenutna organizacija – neracionalna. Bilo je primedaba zaposlenih na rad profesorke Bumbaširević, koje su bile opravdane. Na to mesto je postavljena profesorka Nevena Kalezić, koja je šef Katedre anestezije na Medicinskom fakultetu i šef Anesteziološkog društva Srbije. Ona ima veći stepen kvalifikacija nego dr Bumbaširević – pojasnio je za „Politiku” dr Ristić.

Kako nezvanično saznajemo u KCS-u se potpisuje peticija kojom se lekari protive smeni doktorke Bumbaširević.

Izvor: POLITIKA 09. 10. 2013.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi