Zdravstvo

Vesti :: Sporna fiskalizacija u zdravstvu, Izvor:Građanski

xxxPredstavnici Zajednice preduzetnika Privredne komore Srbije, Farmaceutske, Advokatske, Stomatološke, Veterinarske i Lekarske komore zatražili su odlaganje primene Uredbe o uvođenju fiskalnih kasa u te delatnosti, ističući da će njena primena doneti više štete nego koristi.
Ekonomista Lekarske komore Srbije Nikola Mitrović rekao je da su Lekarska i Stomatološka komora pokrenule inicijativu i dosad prikupile oko 75.000 potpisa, koji će do sutra biti podneti nadležnim ministarstvima finansija, trgovine i zdravlja.

Kada budu prikupili 100.000 potpisa, predaće ih kao građansku inicijativu predsednici Skupštine Srbije, da bi se ta uredba stavila van snage, rekao je Mitrović. On je istakao da su predstavnici tih komora i Ustavnom sudu Srbije uputili inicijativu za ocenu ustavnosti te uredbe, te je naglasio da će se predstavnici svih pet regiona Lekarske komore Srbije sastati sutra s ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem, kada bi trebalo da se dogovore o daljim merama, pošto uredba treba početi da se primenjuje od 1. juna. Lekarska komora Srbije nikada neće pozvati svoje članstvo na nepoštovanje zakona, ali apeluje na sve državne organe da se ova uredba sada stavi van snage, jer će doneti više štete nego koristi i zdravstvenim ustanovama i pacijentima, rekao je Mitrović. On je ocenio da će primena fiskalizacije u toj oblasti prouzrokovati udar i zatvaranje malih privatnih ordinacija, te onemogućiti dodatno slivanje novca u budžet, jer će državne institucije morati da plate uvođenje fiskalizacije u te ustanove.

Pročitajte vesti u celini ....»
Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi