Zdravstvo

Vesti :: Svetska banka odobrila 13,5 miliona dolara zdravstvu

Svetska bankaSvetska banka saopštila je juče da je Srbiji odobrila kredit od 13,5 miliona dolara (10,5 miliona evra) za nastavak reforme u zdravstvu. Kako je saopšteno na sajtu te banke, cilj projekta je razvoj održivog, delotvornog sistema zdravstvene zaštite, u kojem su oni koji pružaju usluge nagrađeni za kvalitet i efikasnost. Kako se navodi u saopštenju, kreditom će se finansirati tehnička pomoć bolnicama, Fondu zdravstvenog osiguranja i...
Izvor: Građanski

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej ocenio je da je sada pravo vreme za proširenje reformi u zdravstvu, s obzirom na to da postoji pritisak za postizanje efikasnosti u javnim rashodima u periodu ekonomske krize.

- Dobro je da je vlada postavila temelj za reforme u zdravstvu. Međutim, sada je više nego ikad vreme da se one sprovedu, jer je sve veći pritisak koji traži efikasnost pri javnoj potrošnji u ovo vreme ekonomske krize - rekao je Grej.

Prvobitni projekat Svetske banke finansirao je početne reforme s ciljem uvođenja plaćanja na osnovu rezultata i poboljšanja usluga u bolnicama, a nov kredit obezbediće podršku sledećoj fazi reformi. Stav je Svetske banke da će sve navedene aktivnosti doprineti efikasnosti i finansijskoj održivosti sistema zdravstvene zaštite u Srbiji.

Inače, Svetska banka je polovinom 2003. godine odobrila Srbiji kredit od 20 miliona dolara na period od 20 godina, uz poček od 10 godina, za projekat stvaranja kapaciteta za razvoj održivog sistema zdravstvene 29. 11. 2012.zaštite.

Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini »

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi