Zdravstvo

Vesti :: TORLAK-: Vakcina u septembru , Izvor:Politika

xxxЈедини домаћи произвођач вакцина Институт за вирусологију и имунологију „Торлак" би, уколико дође до ванредних околности или због хитних потреба за прављење нове вакцине против грипа типа А H1N1, могао да почне производњу вакцине већ од септембра. До тада би, како је за „Политику" јуче изјавио др Ранко Дакић, директор „Торлака", у ову кућу требало да стигне наручена и плаћена најновија опрема....

Производња вакцине против новог типа грипа у свету могла би најраније почети у јулу, а уколико би Светска здравствена организација државама проследила такозвани „сид", прилагођени вирус за производњу вакцине против овог обољења, „Торлак" би сигурно „на мишиће" покушао да у септембру и сам започне производњу вакцине. Овај датум важио би само за ванредну ситуацију, јер за редовну процедуру морамо проћи кроз пробну производњу и много контрола - наводи др Дакић и додаје да СЗО рачуна на „Торлак": у фебруару је Светска здравствена организација овој кући дала 1,2 милиона долара за погон вакцине против грипа, а прати и надзире како се одвија реконструкција овог погона.

Др Дакић објашњава да јавност мора да схвати да се готово ништа од старе, каже, „праисторијске опреме из шездесетих година", више не може употребљавати за производњу вакцине против грипа. Добра вест је што је нова опрема готово комплетирана.
Pročitajte vesti u celini ....»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi